Konkursi

Konkurs Broda kulture za najbolju kratku priču u regiji

Hrvatski kulturno-turistički projekat “MasterCard Brod knjižara – Brod kulture” raspisao je regionalni konkurs za najbolju kratku priču. Pozvani su svi zainteresirani da pošalju svoje dosad neobjavljene kratke priče.

Glavna nagrada autoru/ki pobedničke priče biće učešće na ovogodišnjoj turneji i plovidba “MasterCard Brodom knjižarom – Brodom kulture”, a Planet9 poklanja čitač elektronskih knjiga, e-knjige s Planet9 e-knjižare koja sadrži više od 450 naslova na hrvatskom jeziku i više od 100.000 naslova na stranim jezicima, te priliku za promociju zbirke na planet9.hr.

Ostalih 20 autora, čije će priče takođe biti objavljene u zbirci, imaće priliku za jednodnevno gostovanje, promociju i potpisivanje zbirke na turneji, a Planet9 im poklanja i bonove za kupovinu elektronskih knjiga.

Žiri koji čine književnik Ludwig Bauer (predsednik), književna kritičarka Lidija Dujić, menadžer u kulturi Igor Gerenčer i književnica Sanja Lovrenčić, pregledaće sve pristigle radove i odabrati pobjednika i još 20 najboljih radova.

Sve odabrane priče biće objavljene, kao i prošlih godina, u zajedničkoj zbirci pod naslovom “20 + 1 najbolja priča za ljeto 2012”.

Prvi put zbirka priča će, osim u štampanom izdanju, biti objavljena i dostupna na elektronskoj knjižari Planet9.

Knjigu će urediti Ludwig Bauer i Lidija Dujić.

Knjiga “20 + 1 najbolja priča za ljeto 2012.” prodavaće se po vrlo pristupačnoj ceni kako bi došla do što većeg broja zainteresovanih čitalaca.

Prema rečima Bauera, konkurs “Broda kulture” se profilisao kao jedan od najznačajnijih i najpopularnijih te vrste u celoj regiji. Pruža šansu velikom broju nadarenih pisaca da nađu svoj put do publike. Učešće afirmisanih pisaca u ravnopravnoj konkurenciji predstavlja garanciju kvaliteta buduće knjige, istakao je Bauer, predsednik žirija i programskog veća “Broda kulture”.

Konkurs je otvoren do 16. maja (svibnja) 2012. godine.

Prema pravilima, priča koja se šalje mora biti dužine od 4 strane/kartice (tj. 7.200 znakova, računajući i razmake između reči) do 10 strana (18.000 znakova).

Na početku teksta treba da stoji: ime i prezime autora, poštanska adresa, broj telefona/mobilnog i e-mail adresa, a ispod toga naslov priče.

Radovi se šalju isključivo elektronskom poštom, na adresu: brodkulture.prica@gmail.com

Datoteka/fajl treba da ima naslov koji se sastoji od prezimena i imena autora i naslova priče pri čemu su reči međusobno spojene crticom (prezime-ime-naslov). To znači: Ako Marica Marković šalje priču pod naslovom “Večer na obali”, tada naslov priloga i fajla koji se tako šalje treba biti marković-marica-večer.

Konkurs je regionalni, pa jezik priče može biti hrvatski, ili srpski, ili bošnjački, ili crnogorski.

Priča treba da bude napisana u Wordu. Tekst treba napisati u fontu Times New Roman – od 14 točki, latinica. Priča ne sme biti prethodno objavljena.

Svaki autor/ka može poslati samo jednu priču.

Samo u poslednjih pet godina na palubi “Broda knjižare” gostovalo je više od 200 domaćih i stranih književnika, pesnika i publicista. Kulturni program, koji uključuje izvođenje drame, čitanje stihova i književne radionice, pozorišne predstave, recitale… značajno obogaćuje ponudu hrvatskoga kulturnog turizma i boravak na Jadranu mnogima čini nezaboravnim.

“MasterCard Brod knjižara – Brod kulture” već petu godinu bezrezervno podržava kompanija MasterCard Europe.

Facebook profil “Broda kulture” je

www.facebook.com/BrodKnjizara.BrodKulture

(SEEcult.org)

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.