Konkursi

Konkurs 4. medjunarodnog festivala fotografije Organ Vida

Međunarodni festival fotografije Organ Vida biće održan četvrti put u Zagrebu 15. i 16. juna/lipnja, a prvi put u kinu Europa, ali i u jednoj od galerija u gradu Zagrebu.
Tema četvrtog festivala Organ Vida je dokumentarna fotografija. Gledajući na fotografiju kao sredstvo izražavanja, odnosno dokumentovanja društvenih događaja i ljudskog ponašanja, na ovogodišnjem festivalu fotografije Organ Vida biće predstavljeni radovi na temu dokumentarne fotografije u najširem smislu.
Konkurs je otvoren do 1. maja/svibnja 2012. godine, a rezultati će biti objavljeni 20. maja na festivalskom sajtu.

Na konkurs se mogu prijaviti svi punoletni državljani Hrvatske i inostrani autori, a primaju se serije fotografija, odnosno dokumentarni projekti, od minimalno 3 do maksimalno 20 fotografija. Dokumentarni serijal treba da prati i pripadajući opis. Izabrani radovi biće izloženi u galerijskom prostoru za vreme trajanja festivala, a o izboru finalista i pobednika odlučiće profesionalni međunarodni žiri od pet članova. Članovi žirija biće uskoro objavljeni na sajtu festivala Organ Vida.

Pobedniku 4. festivala Organ Vida biće uručena nagrada i priznanje Organa Vida. Osim što će prvi put biti održan u kinu Europa i u jednoj od galerija u Zagrebu, Organ Vida je prvi puta dobio i vizuelni identitet zahvaljujući multidisciplinarnom kreativnom studiju Stožer. Novim vizuelnim rešenjem kreativni studio odvojio je istoimenu udrugu od međunarodnog fotografskog festivala koji se redovno održava od 2009. godine u Zagrebu. (SEEcult.org)

Propozicije i pravila nalaze se na sajtu

http://www.organvida.com/FEST-novosti/

 

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.