Konkursi

Konkurs Galerije Doma omladine Beograda za izlaganje u 2013.

Galerija Doma omladine Beograda raspisala je konkurs za izlaganje u 2013. godini, što je njena 48. sezona.

Konkurs je otvoren do 1. jula za samostalne umetnike, izlagače i kustoske izložbe-projekte učesnika do 40 godina iz zemlje i inostranstva.

Konačnu odluku o izabranim projektima za izlaganje u Galeriji donosi Savet Galerije DOB.

Poželjno je da prijave budu u elektronskom formatu, a treba ih slati na adrese galerija@domomladine.org ili dobinfo@domomladine.org

U slučaju da učesnik na konkursu nije u mogućnosti da prijavu na konkurs uputi u elektronskoj formi, konkursni materijal na CD/u može uputiti poštom na adresu: Dom omladine Beograda, Makedonska 22/IV, sa naznakom: “Za konkurs Galerije”, ili doneti lično u redakciju DOB-a, Makedonska 22, IV sprat, svakog radnog dana od 10 do 15 časova.

Učesnici na konkursu u naslovu i-mejla treba da navedu svoje ime i prezime i naziv izložbe/projekta kojim konkurišu.

Projekat izložbe se ne može menjati nakon izbora.

Prijava u elektronskoj formi treba da sadrži:

1.Tekstualni fajl (word doc) sa osnovnim podacima o izlagaču (ime i prezime, adresa, i-mejl, telefon), biografijom i kratkom informacijom o dosadašnjem radu (do 2.000 karaktera računajući i razmake).

2. Prezentaciju radova, opis njihove postavke i tehničku specifikaciju (do 3000 karaktera). Vizuelna prezentacija radova podrazumeva: reprodukcije slika, crteža, skica projekata, instalacije, kadrove iz videa…; do 10 reprodukcija sa naslovom, tehnikom, trajanjem i godinom nastanka, i linkove na dodatne zvučne, video i internet prezentacije. Poželjno je da fajl prezentacije bude u PDF formatu* koji ne treba da prelazi 800kb.

*Da biste napravili PDF dokument veličine do 800kb važno je da vizuelni materijal ima sledeće karakteristike: format – JPG, 1024 x 768 pixela (ili duža strana 1024 pxl), rezolucija – 72 dpi, image options: file size – 5 medium.

Naziv PDF dokumenta treba da bude ”ime_prezime umetnika/ce.pdf” (npr. petra_petrovic.pdf).

3. Predlog dodatnih programa (ukoliko su planirani) tokom trajanja izložbe – u vidu razgovora o izloženim radovima, javnog vođenja kroz izložbu (do 3.000 karaktera).

Dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na broj telefona 011/ 3220 – 127 ili preko i-mejl adrese galerija@domomladine.org.

Rezultati konkursa biće saopšteni najkasnije do kraja septembra 2012.

Učesnici na konkursu mogu preuzeti konkursne materijale od trenutka objavljivanja rezultata, a najkasnije do 15. oktobra 2012. godine. Nakon tog roka Galerija DOB-a ne preuzima odgovornost za konkursne materijale.

Konkursni materijal učesnika koji dobiju termin za izlaganje u Galeriji DOB-a u 2013. godine ostaje u Domu omladine sve do realizacije izložbe.

Uslovi izlaganja i obaveze izlagača definišu se naknadno, ugovorom.

(SEEcult.org)

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.