Konkursi

Konkurs za najbolju kratku priču 2012.

Narodna biblioteka Bor raspisala je 14. Konkurs za najbolju kratku priču, koji je otvoren do 15. septembra 2012. godine.

Na konkursu će biti dodeljene tri nagrade: prva u iznosu od 20.000 dinara, druga u iznosu od 15.000 dinara i treća 10.000 dinara.

Odluka o nagrađenima biće saopštena 18. oktobra u Narodnoj biblioteci Bor, a žiri čine Mirko Demić (predsednik) iz Kragujevca i Ana Janković i Vesna Tešović iz Bora.

Rezultati konkursa – naslovi priča koje su, prema odluci žirija, svrstane u uži izbor, kao i imena autora, biće objavljeni na sajtu Narodne biblioteke Bor do 15. oktobra.

Sve priče iz užeg izbora biće štampane u prvom narednom broju “Beležnice”, časopisa za bibliotekarstvo, književnost i kulturu Narodne biblioteke Bor.

Autori objavljenih priča dobiće po jedan primerak “Beležnice” o trošku borske Narodne biblioteke.

Tri nagrađene priče biće objavljene i na sajtu Narodne biblioteke Bor odmah nakon saopštavanja pobednika.

Uslovi za učestvovanje na konkursu:
• Priča treba da bude napisana na srpskom, hrvatskom, crnogorskom ili bošnjačkom jeziku, pismom autora (ćirilica ili latinica);
• Priča ne sme biti ranije objavljena, što podrazumeva i štampane i elektronske medije (e-časopisi, blogovi, portali, itd.); priča ne sme biti ranije objavljena ni kao deo nekog šireg proznog teksta;
• Priču treba poslati isključivo u elektronskoj formi pod šifrom, preko sajta Narodne biblioteke Bor (link „Forma za prijavu“ je u dnu strane);
• Jedan autor može poslati samo jednu priču. Autor koji pošalje više od jedne priče biće diskvalifikovan nakon otvaranja šifara, ukoliko se utvrdi da je u užem izboru za nagrade;

Rok za prijavljivanje na konkurs je 15. septembar 2012. Nakon tog datuma, forma za slanje priča preko sajta Narodne biblioteke Bor neće biti aktivna.

Detaljnije informacije o konkursu moguće je dobiti posredstvom adrese kratkapricabor@gmail.com

Uputstvo za slanje priča preko sajta NB Bor:

1. Korak – formiranje dva Word dokumenta
– Formirajte dva Word dokumenta (podržani format: .doc) u svom računaru;
– Prvi dokument sačuvajte pod naslovom priče kojom konkurišete;
– Ovaj dokument treba da sadrži: naslov priče, priču do 3.000 karaktera (bez proreda) i nakon priče, na dnu strane – šifru pod kojom se prijavljujete na konkurs. Šifra bi trebalo da se sastoji od jedne reči koju Vi odabarete i dve bilo koje cifre. Primer:
Naslov priče
Tekst priče
Šifra: biblioteka67
– Drugi Word dokument u svom računaru sačuvajte pod šifrom kojom se prijavljujete na konkurs i koju ste napisali na dnu prvog Word dokumenta. Ovaj dokument treba da sadrži osnovne lične podatke: ime i prezime, JMBG, adresu, telefon, tačan imejl i šifru pod kojom se prijavljujete na konkurs. Primer:
Petar Petrović
JMBG
Adresa
Telefon
Imejl adresa
Šifra: biblioteka67
Nazive dokumenata OBAVEZNO napisati LATINICOM.
Tekst treba isključivo da bude organizovan na sledeći način:
style: Normal + Justified
font: Times New Roman (srpsko/hrvatsko okruženje)
veličina slova 12, bez proreda
2. Korak – slanje dokumenata preko sajta NB Bor pomoću forme „Prijava za konkurs“. Kliknite na link ispod da posaljete kratku priču.

Forma za prijavu

Autori su odgovorni za tačnost podataka i (ne)mogućnost da se priča pod šifrom poveže sa osnovnim podacima autora.

Priče koje nisu poslate pod navedenim uslovima, žiri neće vrednovati.

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.