Konkursi

Konkurs za nastup na Festivalu poezije “Kultura u protestu”

Organizacija Poezin poziva sve zainteresovane pesnike i pesnikinje da se prijave za nastup na Festivalu poezije “KULTURA U PROTESTU”. Pobednik će dobiti novčanu nagradu u iznosu od 20.000 dinara i mogućnost da nastupi kao beogradski i srpski slem šampion na Slem šampionatu Evrope.
Festival će biti održan 1. i 2. novembra u klubu Panic Room Žica u Beogradu (Kraljevića Marka 5), a tema je “katastrofalna situacija u kulturi i dosadašnja nebriga države za savremenu umetnost i savremenu scenu”. Prvog dana Festivala je polufinale takmičenja, a drugog dana finale. Sistemom bodovanja i sabiranja glasova Komisija bira učesnike Festivala koji ulaze u drugi krug takmičenja.
Članovi Komisije su: Milan Mijatović, Dragoslava Barzut, Siniša Stojanović, Biljana Kosmogina i Tomislav Naumovski.
Festival će okupiti stoga pesnike i pesnikinje koji će izvoditi na sceni angažovanu poeziju u okviru teme “Kultura u protestu”. Pesnici i pesnikinje koji žele da učestvuju na Festivalu, treba da pošalju dve pesme i podatke o sebi preko obrasca za prijavu na sajtu Poezina.
Link za prijavu: http://www.poezin.net/prijava-za-poetski-klabing/
Na Poezinovom festivalu 2012. godine pobedio je Muhamed Eljšani, poznatiji kao Muha Blackstazy, koji je, kao predstavnik Srbije, učestvovao na Slem šampionatu Evrope u Briselu. Prošlogodišnje izdanje Poezinovog festivala održano je u okviru kampanje Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS) protiv diskriminacije i socijalnog isključivanja. I Festival “Kultura u protestu” podržan je na internom konkursu NKSS, u okviru projekta podržanog od Fondacije za otvoreno društvo.

http://konkursiregiona.net/festival-poezije-kultura-u-protestu/

 

 

 

 

 

Ostavite komentar: