Konkursi

Nagradni konkurs Svjetskog samita – WSA-mobile

Svjetski samit WSA objavio je konkurs za dodjelu WSA-mobile nagrade, koja se dodjeljuje od 2010. godine i posvećena je isključivo odabiru i promociji najboljeg e-sadržaja i najinovativnijih ICT aplikacija za mobilne uređaje.

WSA je zasnovan na jedinstvenom mehanizmu globalnog takmičenja, kroz selekcije najboljih rješenja, koje se obavljaju na nacionalnom nivou, a prati ih niz sadržajno orijentisanih nacionalnih i međunarodnih događaja, konferencija i izložbi.

Nagradni konkurs se bazira na osam kategorija za odabir najboljih aplikativnih rješenja:

  1. m-Biznis i trgovina
  2. m-Vlada i uključivanje
  3. m-Učenje i obrazovanje
  4. m-Zabava i životni stilovi
  5. m-Turizam i kultura
  6. m-Medija i vijesti
  7. m-Životna sredina i zdravlje
  8. m-Inkluzija

Preduslov za učešće na ovom takmičenju je nominacija rješenja mobilne aplikacije od strane nacionalnog eksperta, člana WSA-mobile ekspertskog panela, koji dostavlja po jednu aplikaciju iz svoje zemlje u svih osam kategorija. Krajni rok za dostavu rješenja je 22. jul.

Predstavnik za izbor aplikacija u Crnoj Gori je Milica Vukotić, dekan Fakulteta za informacione sisteme i tehnologije Univerziteta Donja Gorica. Kontakt: milica.vukotic@udg.edu.me.

Informacije o nagradnom takmičenju mogu se naći na web adresi: http://www.wsa-mobile.org/contest/general-info

WSA je pokrenut u Austriji, 2003. godine, u kontekstu Svjetskog samita informacionog društva (WSIS), a organizovan je od strane globalne mreže partnera koja je koordinisana od strane Međunarodnog centra za nove medije (ICNM). Mreža partnerstva obuhvata vlade, privatni sektor i civilno društvo u preko 160 država članica Ujedinjenih nacija.

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.