Konkursi

Poziv autorima na trajnu saradnju

UNPS i uredništva Književnih vertikala i Satiričnih vertikala pozivaju autore na trajnu saradnju

 

Udruženje nezavisnih pisaca Srbije, kao osnivač štampanih medija: Književnih vertikala i Satiričnih vertikala, i uredništva ovih časopisa pozivaju književne stvaraoce iz regiona, prozaiste, pesnike, eseiste, polemičare, blogere, humoriste, satiričare, aforističare i karikatiriste, pisci za decu, onu najmanju, nešto veću, koji veruju da imaju šta novo, drugačije, interesantno, inventivno i kvalitetno da ponude, da nam se jave i pošalju svoje neobjavljivane radove bilo da koriste azbučno ili latinično pismo, važno je da pišu na bilo kom, u svakom slučaju svima razumljivom narečju ili dijalektu zajedničkog jezika, bez obzira u kojoj zemlji žive ili čije državljanstvo imaju, čak nam je nebitno kako svoj jezik nazivaju i naravno, spremni smo bez ikakvih rezervi da sa radošću objavimo njihova najbolja književna ostvarenja.

I da ne bude nikakve zabune, poziv se odnosi i sve većoj dijaspori kojoj smo posvetili novoustrojenu rubriku: vertikale u ritmu dijaspore.

A da i druge nismo zanemarili, potvrđujemo time što se ovaj poziv odnosi i na ostale autore sa prostora Jugoistočne Evrope kojima je neki drugi maternji jezik. Spremni smo da objavimo radove i na makedonskom, slovenačkom, mađarskom, nemačkom, romskom, albanskom, bugarskom, slovačkom, rumunskom, ili nekom drugom jeziku kojim makar i jedan jedini građanin govori ili piše na ovim našim prostorima koji sa punim pravom „svojatamo“ jer isti vazduh udišemo. Prevod je ipak obavezan na neki od narečja ili dijalekata zajedničkog jezika.

I to nije sve, od februara 2018. godine, Književne vertikale i Satirične vertikala se mogu pribaviti, pored štampane i u elektronskoj formi preuzimanjem sa sajta www.novinarnica.net. Što znači da su sada pristupačni neuporedivo većem broju čitalaca.

Radovi se šalju na elektronsku adresu: knjizevne.vertikale@gmail.com i satirične.vertikale@gmail.com i biće objavljeni nakon uredničkog izabora, na pismu na kojem je sam autor dostavio svoj rad sa pretpostavkom da on želi da njegov rad bude objavljen upravo tim pismom.

Font i veličina slova su nebitni ali ipak, preporučuje se da prilikom korišćenja kvačica (č,ć,ž,š,đ) u latiničnom pismu i u svakom slučaju obavezno je praviti razmak nakon zareza i tačke odnosno točke, i to ne više od jednog karaktera.

Broj proznih ili poetskih radova, eseja, nije ograničen, ali molimo da bude u jednom elektronskom dokumentu, ne u 10 ili 15, i svakako kao prilog (attachment – ovo za one koji govore anglosrpskim ili sličnim jezikom). Preporučena veličina pojedinačnih priča, eseja, književnih kritika ili putopisa je do okvirnih 12.000 karaktera sa razmakom. Ukoliko su rađene lektura i korektura, autori bi trebali da navedu ime lektora i/ili korektora.

Uz radove obavezno je dostave i kraću bio-bibliografiju.

http://knjizevnevertikale.tk/

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.