Konkursi

Prijave za rezidencije ArtsLinka

ArtsLink, čije je sedište u Njujorku, uputio je poziv za prijavljivanje zainteresovanih za rezidencije u SAD u oblasti izvođačkih umetnosti i književnosti u 2013. godini, kao i vizuelnih i medijskih umetnosti u 2014. godini.

Rok za prijavljivanje za rezidencije za izvođačke umetnosti i književnost, koje su predviđene za jesen 2013. godine, je 15. oktobar 2012. godine, dok je rok za rezidencije za vizuelne i medijske umetnosti, koje su planirane za jesen 2014. godine, 15. oktobar 2013.

ArtsLink nudi umetnicima i menadžerima umetnosti iz tridesetak zemalja petonedeljne rezidencije u etabliranim neprofitnim organizacijama u SAD.

Program je osmišljen tako da umetnicima i umetničkim zajednicama širom SAD omogući razmenu iskustava sa umetnicima i menadžerima umetnosti iz prekookeanskih zemalja i uspostavi dijalog koji unapređuje razumevanje među različitim kulturama.

Među zemljana na koje se odnosi poziv su sve zemlje sa prostora bivše Jugoslavije, kao i Avganistan, Albanija, Jermenija, Azerbejdžan, Belorusija, Bugarska, Češka, Estonija, Gruzija, mađarska, Kazahstan, Kirgizstan, Litvanija, letonija, Moldavija, Mongolija, Poljska, Rumunija, Rusija, Slovačka, Tadžikistan, Turska, Turkmenistan, Ukrajina i Uzbekistan.

Organizacije – domaćini biraju se na osnovu aplikacionog procesa otvorenog za neprofitne organizacije iz svih 50 američkih država. Kandidati za rezidencije ne treba da kontaktiraju organizacije u SAD da bi aplicirali na program ArtsLinka.

Različiti segmenti ArtsLink nagrada, odnosno rezidencija, finansirani su od različitih donatora, među kojima su Nacionalna fondacija za umetnost, Fond za međusobno razumevanje, Endi Vorhol fondacija za vizuelne umetnosti, Ohajo umetnički savet, Ketering fond…

Vodič o načinu prijavljivanja i odgovori na često postavljana pitanja nalaze se na sajtu ArtsLinka,

http://www.cecartslink.org/grants/artslink_residencies/

(SEEcult.org)

 

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.