Konkursi

Konkurs knjižare Karver

Knjižara Karver i festival Odakle zovem, Podgorica 2012, pozivaju Vas da pošaljete svoju priču na treći međunarodni konkurs za nagradu “VRANAC” – NAJBOLJA KRATKA PRIČA 2012.


I nagrada za najbolju kratku priču 2012.

vrijednost nagrade: 1000 eura
II nagrada za najbolju kratku priču 2012.

vrijednost nagrade: 500 eura
III nagrada za najbolju kratku priču 2012.

vrijednost nagrade: 300 eura
Izabrane priče po odluci žirija za dodjelu nagrada, biće postavljene u PDF formatu na sajtu knjižare Karver do održavanja međunarodnog književnog festivala Odakle zovem, Podgorica 2012, početkom jula.
Uslovi za učestvovanje na konkursu

  1. priča treba da bude napisana na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku
  2. priča treba da bude ranije neobjavljena i ne duža od 20.000 karaktera
  3. priču treba poslati u elektronskoj formi pod šifrom
  4. izabrane priče po odluci žirija za dodjelu nagrada, biće postavljene u PDF formatu na sajtu knjižare Karver do održavanja međunarodnog književnog festivala Odakle zovem, Podgorica 2012, početkom jula.
  5. prijavljivanjem za nagradu na konkursu, autori priča automatski ustupaju autorsko pravo Sibili d.o.o. Podgorica, Crna Gora (knjižara Karver) , da odabrane priče objavi na sajtu www.karver.org
  6. tema konkursa je slobodna
  7. svaki autor može poslati isključivo jednu priču. Autor koji pošalje više od jedne priče biće diskvalifikovan nakon otvaranja šifara ukoliko više priča uđe u izbor za e- knjigu
  8. rok za prijavljivanje na konkurs je 15. april 2012. godine

Detaljnije informacije o konkursu možete dobiti i putem telefona i e-mail adrese.
tel:             +382 20 602625       / 602626; e-mail: info.vranac@gmail.com

 

Uputstvo za slanje Vaših priča

Da biste učestvovali na ovom konkursu potrebno je da u svom računaru formirate dva Word dokumenta (podržani format: .doc).

Prvi dokument sačuvajte pod naslovom priče kojom konkurišete na konkurs. Ovaj dokument treba da sadrži naslov priče i priču obima do 20 000 karaktera. Na samom kraju dokumenta sa pričom navedite šifru pod kojom se prijavljujete na konkurs.

Drugi Word dokument u Vašem računaru treba sačuvati pod šifrom pod kojom se prijavljujete na konkurs. U taj dokument unesite Vaše osnovne lične podatke: ime i prezime, adresu, kontakt telefon, e-mail i još jednom ponovite šifru pod kojom se prijavljujete na konkurs.

Nazive dokumenata napišite latiničnim pismom.

Nakon toga možete pristupiti slanju Vaše priče putem dole postavljene forme “prijava na konkurs”

Unesite prvi Word dokument naslovljen pričom koju šaljete na konkurs. Nakon toga će Vam se otvoriti forma za unos Word dokumenta koji je naslovljen šifrom pod kojom se prijavljujete na konkurs. Kada budete poslali i ovaj dokument dobićete obavještenje da ste uspješno poslali priču na međunarodni konkurs za nagradu “VRANAC” – NAJBOLJA KRATKA PRIČA 2012

 

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.