Konkursi

Rezidencijalni program “Marko Marulić” u Splitu u 2014.

Udruženje Kurs iz Splita organizuje rezidencijalni program za književnike i prevodioce, koji bi od februara do decembra 2014. godine boravili i radili u Splitu. Poziv je upućen književnicima i prevodiocima iz centralne i jugoistočne Evrope, koji mogu da se prijave za učešće do 15. decembra (prosinca) 2013. godine.

Za autore i prevodioce u 2014. godini obezbeđene su stipendije i smeštaj u gradu Splitu, u saradnji sa partnerima u projektu (evropska mreža Traduki, Ministarstvo kulture Hrvatske, Splitsko-dalmatinska županija i Grad Split), preneo je Culturenet.hr.

Pisac u gostima koristi vreme stipendije za rad, a imaće i predstavljanja i upoznavanja s kulturnim životom Splita.

Za vreme boravka predviđena su čitanja i učešće na tribinama u gradskoj biblioteci, školama i literarnim radionicama.

Stipendisti imaju obavezu da ostave dnevnik zapisa toekom boravka u Splitu, te da u svom delu napišu da je započeto ili završeno na jednomesečnom stipendiranom boravku Udruge Kurs.

Stipendija uključuje organizovani smeštaj u opremljenom stanu u centru grada u trajanju od četiri sedmice i pokrivanje troškova boravka u iznosu od 800 evra.

Prijava mora da sadrži: CV (na hrvatskom, engleskom ili nemačkom), punu adresu (kontakt telefon i e-mail adresa), popis objavljenih dela, kratak opis planova rada u Splitu i pismo preporuke izdavača ili udruženja pisaca.

Aplikacije treba poslati na adresu: Udruga Kurs, A. Mihanovića 27, 21000 Split, Hrvatska; ili na e-mail adresu: vemac@vip.hredi.matic@gmail.com

Prijave će razmotriti Odbor za dodelu stipendije i izvestiti kandidate o rezultatima konkursa, odnosno o izabranim autorima.

Nepotpune i prijave koje ne zadovoljavaju propisane konkursne uslove neće biti razmatrane.

Pokretanjem rezidencijalnog programa “Marko Marulić” i razvijanjem promotivnih aktivnosti u vezi sa boravkom stranih autora i prevodilaca u Splitu, Udruga Kurs ima za cilj da omogući savremenim evropskim autorima i prevodiocima bolje upoznavanje literarnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, a posebno u Splitu. Istovremeno, domaća publika se upoznaje sa odabranom evropskom književnom scenom.

(SEEcult.org)

 

 

 

 

 

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.