Notes

Crnogorski kulturni kružok – Tamara Radusinović

Tamara Radusinović – Mislilac

Crnogorski umjetnički kružok predstavlja slikarku Tamaru Radusinović:

Kratka umjetnička biografija

Tamara Radusinović rođena je 18. avgusta 1976. godine u Podgorici. Diplomirala je na FIM-u (EU) i dobitnica je nagrade Luca koja se dodjeljuje najboljim učenicima u osnovnoj i srednjoj školi. Kreativnim radom uključena je od svojih ranih školskih dana, kada je učestvovala u mnogim školskim kulturnim i umjetničkim aktivnostima, a njeni crteži bili su izloženi na školskim izložbama. Crtanje, dizajn i arhitektura su njene velike ljubavi. Nekoliko njenih radova već je objavljeno na nekoliko portala (ja sam 2005., mrezacreativepeople.com 2006 i dr.), Ali ni druge joj kreativne aktivnosti nisu strane, pa je tako 2005. osvojila nagradu Zlatare Andrejević za najbolje ime i slogan Grabite vječnost barem na trenutak za kolekciju Eternety, od 2000. tada pristiglih konkursa za konkurs iz cijele Srbije i Crne Gore i učestvovali na nekoliko izložbi, konkursa za fotografije (Primjeri dobrih i loše izgrađenih prostora u Crnoj Gori-jun / juni / Jul 2006. Perjanić Home-CSUCG Podgorica, Međunarodna humoristična izložba fotografija-april 2009. Aiud, Rumunija, dizajnirana izložba radova novi oktobar 2009. Beograd, ja sa slikom 2050. -Živim dobro u granicama naše planete 2015, ljepota je u oku posmatrača DN Dan 2015, Prirodne ljepote Crne Gore 2016, Refoto 2016 itd.) Imala je svoju prvu samostalnu izložbu crteža pod nazivom Thamar, 29. juna 2016. u galeriji Modigliani u Podgorici. Njeni crteži predstavljeni su i na podgoričkom Art Festivalu (PAF) koji se u Podgorici održava od 20. do 23. septembra 2018. godine, a nedugo zatim, od 19. do 29. oktobra 2018. godine, održala je svoju drugu samostalnu izložbu pod nazivom Krug u KIC-u Budo Tomović u Podgorici. Treća samostalna izložba otvorena je 12. februara 2019. godine pod nazivom “Još jedan krug” u beogradskoj galeriji Singidunum. Četvrta samostalna izložba crteža Tamare Radusinović, pod nazivom “Treći krug”, kao poslednja u nizu prezentacija crteža Postavka “Krug”, otvorena je 1. maja 2019. godine u Art Clubu “smART Café” u Podgorici. Također, crtež “Krug” koji je i zaštitni znak istoimene izložbe, izabran je među 100 najboljih i predstavljen je na “Izložbi umjetničkih nagrada Rospigliosi” od 5. do 18. maja 2019. godine na Palazzo Rospigliosi Zagarolo Rim.

Tamara Radusinović

Tamara Radusinović je u okviru Crnogorskog kulturnog kružoka vodila slikarske radionice. Takođe, ona će biti i organizatorka izložbe radova neafirmisanih slikara i likovnih stvaralaca.

Crnogorski umjetnički kružok je projekat NVO Zinak podržan od Ministarstva kulture Crne Gore , u saradnji sa partnerskom NVO ” Centar za ruralni razvoj”.

Projekat je namijenjen svima , s posebnim akcentom podrške ranjivim kategorijama društva.

Koncept projekta je osmišljen kao realizacija seta slikarskih i muzičkih radionica , koji se na kraju projekta krunišu izložbom i mini koncertom, umjetničkim druženjima , koji se krunišu izdavanjem zbirke za književne stvaraoce, ali i umjetničke večeri i druženja u Podgorici, Kolašinu i Baru . 

NVO Zinak

Zinak je humanitarno i neprofitno nevladino udruženje koje se na prvom mjestu bavi promovisanjem filantropije i društvenom brigom za djecu i mlade. Kao relativno mlado Udruženje, stekli su prepoznatljivost zbog svog posvećenog rada, kako u svojoj zemlji, tako i dalje. Dobitnici su brojnih većih priznanja i nagrada, a svojstveno im je i uspješno i transparentno vođenje projekata.

Sav njihov rad predstavljen je na FB stranici : Nvo Zinak

https://www.facebook.com/nvo.zinak/

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.