Konkursi

VI literarni konkurs za najbolju kratku priču Euro – Mediteranskog regiona A Sea of Words 2013.

Fondacija Ana Lind
Evropski institut za Mediteran 

O b j a v lj u j u
VI literarni konkurs za najbolju kratku priču Euro – Mediteranskog regiona 
A Sea of Words 2013.

Međunarodna fondacija Ana Lind sa sjedištem u Aleksandriji, u saradnji sa Evropskim institutom za Mediteran iz Barselone objavljuje VI Konkurs za najbolju kratku priču mladih pisaca od 18 do 30 godina iz 43 zemlje Evrope i Mediterana.

Ovogodišnja tema konkursa: “Građani Evrope i Mediterana“ određena je u skladu sa Evropskom godinom građana, i odnosi se na literarna djela koja odražavaju stavove mladih generacija o razvoju građanske svijesti i unapređenju vrijednosti, međukulturnog dijaloga i solidarnosti u društvu.

Kandidati iz Crne Gore treba da dostave na e-mail concurso@iemed.org do 25. maja 2013. godine:

• Originalne, do sada neobjavljivane kratke priče do 2500 riječi na crnogorskom jeziku ili na nekom od jezika u službenoj upotrebi u Crnoj Gori;
• Osnovne podatke o autoru (ime i prezime, datum i mjesto rođenja, nacionalnost, poštanska i e-mail adresa).

Evropski institut za Mediteran će pristigle priče i podatke o autorima iz Crne Gore dostaviti Ministarstvu kulture Crne Gore, koje će nakon predselekcije odabrane priče prevesti na engleski jezik i proslijediti internacionalnom žiriju.

Internacionalni stručni žiri će od prijavljenih priča iz 43 zemlje odabrati 15 najboljih i rezultate objaviti u avgustu 2013. godine. Priče 15 odabranih autora biće objavljene u knjizi „Sea of Words“, a autori pozvani na ceremoniju proglašenja najboljih kratkih priča u septembru 2013. godine u Barseloni, uz obezbijeđen boravak sa kulturnim programom u Španiji.

Dodatne informacije o ovom međunarodnom konkursu moguće je dobiti na veb stranici Evropskog instituta za Mediteran http://www.iemed.org/ i putem e-maila boris.abramovic@mku.gov.me

 

 

 

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.