Priče o Silviji – Silvija nije imala vremena

| May 19, 2012 | 0 Comments

© Srđa Dragović

 

Silvija nije imala vremena

Silvija nije imala vremena, a ja sam ga imao na pretek. Čim smo došli uključio sam TV, nevjerovatan izum, tako sam rekao Silviji, i pritiskao dugmad na daljinskom upravljaču, broj deset, pa 31, pa 49, pa 71, kanala koliko hoćeš i šta hoćeš, neke stvari nijesam razumio, neke sam razumio u potpunosti. Silvija je, kada smo došli, bila nervozna – kaže, samo da dobro prođe sjutrašnji razgovor i sve će biti u redu. Kažem – dobro će proći, zašto ne bi dobro prošao.

U nekoj zemlji, vidio sam na televiziji, djeca su umirala od gladi, u drugoj zemlji su održani koncerti i vatrometi i slavlje da bi se pomoglo onoj umirućoj djeci, neka žena je prevarila muža pa su otišli na sud, kaže žena – nije vršio svoju bračnu dužnost, šta sam mogla, da odem u manastir?

Rekao sam Silviji da će biti sve u redu.

Sledeća priča: Priče o Silviji – Sve se mijenja – razmišljao sam izjutra

Tags: , , , , ,

Category: Art

Slobodan Šabeljić

About the Author ()

Slobodan Šabeljić rođen je u Nikšiću. U vrijeme istorije, žestokih tuča i demonstracija u Beogradu završio Filološki fakultet, te godine nijesu pojeli skakavci. Nikada nije pisao za djecu i odrasle. Piše za one koji čitaju. Knjigu pripovijedne proze „Heroji“ objavio je 2009. godine. Knjiga „Priče o Silviji“ objavljena 2010. godine bila je predložena za regionalnu nagradu Meša Selimović. Knjigu priča "52 kratke priče o evropskom fudbalu" objavio je 2012. godine. Roman pod nazivom "Ovo nije roman" objavljen je 2013. godine. Izdavačka kuća Rende iz Beograda 2014. godine je objavila novo izdanje knjige "Priče o Silviji". Knjigu "Barselona jedna priča" objavio je 2015. godine a zbirku priča "Berač pamuka" 2016. godine. U međuvremenu, piše i diše. Punim plućima.

Leave a Reply

Art

Priče o Silviji – Silvija nije imala vremena

by Slobodan Šabeljić time to read: 1 min
0