Jasan Pogled

Cherry Kiss

Zeman je trešnjinog cvijeta. U Japanu, daleko bilo od Andrijevice.

U Herceg Novom đe cvjetaju mimoze građani biraju. Zeman je demokratije. I to kakve. Među jedanaest kandidatskih lista nalazi se i ovih pet:
Otadžbinska srpska stranka, Demokratska srpska stranka, Srpska lista, Nova srpska demokratija i Srpska koalicija. Ne zajebavam se.
Razumije se, ima tu još šest različitih ponuda, što srpskih, što crnogorskih, što građanskih ali ovih pet djeluju kao čista egzotika.
O tempora o mores!

Elem, nije ovo sad bavljenje politikom, provociranje nacionalnih osjećanja i pripadnosti. Pokušavam da provociram poneki jasan pogled, only. Mene što se tiče: pučinom brod jurca ..

I baš, neki ruski i ukrajinski istraživači izgubljeni na Antarktiku ovih dana.

Japanski brod duhova potopila američka obalska straža, nažalost. Plutao brod okeanima godinu i kusur bez cilja i luke. Ali ne može to kod Amera da ploviš đe te vjetar nosi. A još si duh!

Porez na porez jednako prirez, a porez na prirez pa prirez na prirez, taj patent se tek očekuje od Crnogorske ekonomske škole. Uskoro. Možda će taj Deripaska biti uzrokom kakve Nobel prize award. Ko zna, u ovoj postmodernoj crnogorskoj zbilji više ništa nije science fiction. Služim se razumljivim jezikom. Ko bi od vas razumio kad bih rekao: kojevitez, nauśečenije i tantoprc za opis aktuelnih zahvata u CG ekonomiji?

U iščekivanju smo Rambovog evrovizijskog nastupa. Sjajan spot i pjesma. Naravno, neće proći polufinale ali zar to nije cilj. Euro – neuro, može li jasnije, i to od Antonija iz Herceg Novoga. I mago koji je „simbol održivog razvoja“.
Rambo Amadeus se jedini dosljedno drži ustavne ekološke odrednice. Još bi i druge ekološki osvajao sve plačući za platanima u komšijskoj avliji. Bilo bi neobično ako jednog dana ne vidimo Ramba kao Ministra u Vladi na predizbornom skupu kakve partije izlizanih tranzicionih „pobjednika“. Jer, Rambo mora biti „dosljedan u svojoj kontroverznosti“.

Granulo je proljeće na dva dana i kod nas. Meteorološki. Ugrabiše drugarice da nam prezentiraju kolekciju proleće – leto 2012. Kao u power-pointu ide slideshow niz Hercegovačku, Sibirsku, Miljana Vukova, Pine..
Prvih par asocijacija na aktuelne trendove ženske obuće: bič, udarac, facial cum shot, Platije, Fa, Malizia..

„Da me vidi moja mila majka.“
„Ja sam ti sad i otac i majka“ –  Žorž. Operis’o oba koljena ove neđelje.

U polufinalu Lige šampiona igraju Barsa – Čelzi i Real – Bajern. Navijam za Čelzi. Eto tako! Mog Luku, koji je juče napunio 7 pitao trener, pred utakmicu Milan- Barsa, za koga navija. Lujo, Talijan, mu rek’o za Barsu!
– Perque?
– Zbog Mesija.
Jasan pogled!

Pa se sjetih, kako sam ja volio Maradonu. Ne toliko „božju ruku“ koliko onaj slalom među Englezima. Jedan tip, genijalac, je čitavu britansku kraljevsku flotu nasukao kao odmazdu za foklandska torpeda. Fudbal je najmoćnije, univerzalno sredstvo za naplatu računa.

Uhhhh, zaigrah se, evo me k’o onaj Radojičić kamiondžija subotom.

Hop, umalo da zaboravim: Vive la France vive la Republique!

p.s. U kupatilu na kadi se pojavio litarski šampon- Kopriva. Neko je čitao tekst od prošle nedjelje.

 

 

 

 

Jedan Komentar

  1. ®eKreator

    Za pohvalu uvodnici i izvodnici, te ostali interpunktivno-pravopisni detalji, liše ministra velikijem „me“ i ponekog neutipkanog zareza. A sigur’ bi i još ponešto bilo vrijedno pomena da ga nijesu, nauśečenije, k’o Rambu u vidoje mu jurošiznoj poslanici, magarad (екавске реве, zâr) iźelа…

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.