Projekti

Crnogorski umjetnički kružok – Anđela Spaić

Zinak-ov “Crnogorski umjetnički kružok” , predstavlja vam Anđelu Spaić.

Sopran Anđela Spaić prirediće u ponedjeljak, 22. februara 2021. godine, u saradnji s pijanistkinjom Marijom Barović prvi koncertni nastup u Podgorici u okviru KIC-ovog muzičkog ciklusa “Mladi talenti”.

Koncert će biti organizovan u Velikoj sali KIC-a, u 13 sati.

Umjetnica će u okviru koncertnog programa pod nazivom “Mozart & More” izvesti arije iz opera Volfganga Amadeusa Mocarta, Vinćenca Belinija, Đakoma Pučinija, Gaetana Donicetija, i dr.

Anđela Spaić (2000), sopran, maturirala je u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici, u klasi Marine Cuce Franović. Osvojila je šest prvih nagrada na državnim i međunarodnim takmičenjima, i učestvovala u brojnim projektima škole. Debitovala je na festivalu Operosa 2018. godine, kao članica horskog ansambla u operi „Karmen“ Žorža Bizea, a sljedeće godine bila je angažovana u operi „San ljetnje noći“ Feliksa Mendelsona, u produkciji istog festivala. Na poziv Nedeljka Pejovića učestvovala je u projektu „Overcross Guitar Orchestra“,a prethodne dvije godine, na poziv Ljetnjeg kampa za kamernu muziku, u organizaciji KIC-a „Budo Tomović“, izvela je, s ansamblom violončela, „Kantilenu“ iz opusa Bachianas Brasilerias Hektora Vila-Lobosa, premijerno za crnogorsku publiku. Svoj prvi solistički koncert je priredila u Herceg Novom 2019. godine, u saradnji s pijanistkinjom Natašom Popović.

Trenutno studira drugu godinu solo pjevanja na Univerzitetu za muziku i izvođačke umjetnosti u Beču, u klasi prof. Martina Vaša (Martin Vach). Tokom studija Anđela je nastupala u pozorištu „Scholss“, u okviru palate Šenburn; učestvovala je u produkciji opere „Didona i Enej“ Henrija Persla, u režiji Adriane Hernandez-Flores, kao i u adaptaciji Mocartove opere „Čarobna frula“ u režiji Heder Tan. (Obje premijere su planirane za proljeće 2021. godine). Takođe je sarađivala sa pijanistkinjom Rizom Šimicu, na projektu kamerne muzike u produkciji fakulteta gdje studira.

https://www.facebook.com/nvo.zinak/videos/764964020807796/

Crnogorski umjetnički kružok realizuje NVO Zinak. Projekat je podržan od Ministarstva kulture Crne Gore.

Projekat je namijenjen svima, s posebnim akcentom podrške ranjivim kategorijama društva. Koncept projekta je osmišljen kao realizacija seta slikarskih, književnih i muzičkih radionica, koji se na kraju projekta krunišu izložbom i mini koncertom, umjetničkim druženjima i slično.

Zinak je humanitarno i neprofitno nevladino udruženje koje se na prvom mjestu bavi promovisanjem filantropije i društvenom brigom za djecu i mlade. Kao relativno mlado Udruženje, stekli su prepoznatljivost zbog svog posvećenog rada, kako u svojoj zemlji, tako i dalje. Dobitnici su brojnih većih priznanja i nagrada, a svojstveno im je i uspješno i transparentno vođenje projekata.
Sav njihov rad predstavljen je na FB stranici :
Nvo Zinak
https://www.facebook.com/nvo.zinak/

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.