Projekti

Crnogorski umjetnički kružok – Dubravka Milivojević

U okviru projekta “Crnogorski umjetnički kružok” , koji je podržan od Ministarstva kulture, predstavljamo vam i slikarku Dubravku Milivojević. Članica je ULSCG.Rođena je 1986. godine u Beogradu. Živi i stvara u Kotoru . Likovnu akademiju i specijalističke studije, u klasi prof. Dragana Karadžića , odsjek intermedialno slikarstvo, završila u Cetinju. Dobitnica je Priznanja grada Cetinja i Atlas stipendije. Bavi se slikarstvom, fotografijom, video radom, uključujući i plesnu formu. Samostalne izložbe: “Luštica Bay”, Jul 2014.god (slike i plesni performans). Stari grad Kotor “Old Winary” Avgust 2014.god ( slike i ples.perf) Galerija “Kunst” Podgorica 2010. (fotografije) Moderna Galerija Budva , April 2014 ( plesni performans i video) . Grupne izložbe: Izložba Kotorskih umjetnika, od 2013 g. Međunarodna izložba na Akademiji u Novom Sadu. 2008.god. Imala je i učešća na internacionalnim seminarima u Portugalu (“Kultura i umjetnost Mediteranskih zemalja“ Coimbra), Sloveniji i Srbiji.

Crnogorski umjetnički kružok realizuje NVO Zinak. Projekat je podržan od Ministarstva kulture Crne Gore.

Projekat je namijenjen svima, s posebnim akcentom podrške ranjivim kategorijama društva.

Koncept projekta je osmišljen kao realizacija seta slikarskih, književnih i muzičkih radionica, koji se na kraju projekta krunišu izložbom i mini koncertom, umjetničkim druženjima i slično.

Zinak je humanitarno i neprofitno nevladino udruženje koje se na prvom mjestu bavi promovisanjem filantropije i društvenom brigom za djecu i mlade. Kao relativno mlado Udruženje, stekli su prepoznatljivost zbog svog posvećenog rada, kako u svojoj zemlji, tako i dalje. Dobitnici su brojnih većih priznanja i nagrada, a svojstveno im je i uspješno i transparentno vođenje projekata.

Sav njihov rad predstavljen je na FB stranici :

Nvo Zinak

https://www.facebook.com/nvo.zinak/

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.