Projekti

Crnogorski umjetnički kružok – Huan Vladimir Martinović

U okviru projekta “Crnogorski umjetnički kružok“, koji je podržan od Ministarstva kulture Crne Gore, NVO Zinak predstavlja slikara Huan Vladimir Martinovića iz Argentine.

Argentinski slikar crnogorskog porijekla, magistar je vizuelnih umjetnosti i profesor čija je specijalizacija crtanje i slikanje. Huan, kao i brojni umjetnici, smatra da su umjetnički pravci povezani, što je shvatio spontano, odrastajući i baveći se muzikom (svira klavir), pozorištem i na kraju slikarstvom.

Svoju karijeru je razvijao i u Buenos Airesu.

Kako nikada ranije nije posjećivao Crnu Goru, već je o svom porijeklu slušao od oca, đeda i drugih srodnika, Huan je koristio stare fotografije koje datiraju i sto godina unazad. Kroz fotografije, otkrivao je svoje viđenje ljudi koji su živjeli u našoj državi, pa je svoju viziju podijelio na: čovjeka ratnika, važnost crnogorske familije i postojanje kraljevske porodice. U svojim slikarskim izrazima, Huan je u početku slikao različite predjele Crne Gore  da bi se na kraju odlučio i na portrete .

Huan se fokusira na geometriju u konstrukciji slike.

Imao je brojne samostalne i grupne izložbe u Argentini, SAD-u i Crnoj Gori.

Svoj rad promoviše na sajtu :

https://www.martinovich.com.ar/

Takođe , na sledećem linku njegov rođak govori o njihovom porijeklu detaljnije .

Huan nam šalje puno pozdrava , uz vjeru da se uskoro vidimo!

Zahvaljujemo na promovisanju Crne Gore u Argentini .

ZINAK

Crnogorski umjetnički kružok realizuje NVO Zinak. Projekat je podržan od Ministarstva kulture Crne Gore.

Projekat je namijenjen svima, s posebnim akcentom podrške ranjivim kategorijama društva. Koncept projekta je osmišljen kao realizacija seta slikarskih, književnih i muzičkih radionica, koji se na kraju projekta krunišu izložbom i mini koncertom, umjetničkim druženjima i slično.

Zinak je humanitarno i neprofitno nevladino udruženje koje se na prvom mjestu bavi promovisanjem filantropije i društvenom brigom za djecu i mlade. Kao relativno mlado Udruženje, stekli su prepoznatljivost zbog svog posvećenog rada, kako u svojoj zemlji, tako i dalje. Dobitnici su brojnih većih priznanja i nagrada, a svojstveno im je i uspješno i transparentno vođenje projekata.
Sav njihov rad predstavljen je na FB stranici :
Nvo Zinak
https://www.facebook.com/nvo.zinak/

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.