Konkursi

Književni konkurs „Andra Gavrilović 2018″

Resavska biblioteka u Svilajnacu obeležavajući 150-godišnjicu svoga rada, raspisuje 9. Književni konkurs „Andra Gavrilović 2018“ za negovanje proznog stvaralaštva na srpskom jeziku.

Konkursom su obuhvaćena dva žanra: pripovetka i književna kritika (osvrti, prikazi, eseji, a odnose se na dela objavljena od 2000. godine do danas).

Uslovi konkursa su sledeći:

  • Na konkurs slati radove koji nisu objavljivani (ni u elektronskoj formi);
  • Učesnici šalju 1 (jedan) rad otkucan ćirilicom dužine oko 15 stranica;
  • Rad se obavezno potpisuje šifrom; Ukoliko autor šalje i pripovetku i kritiku oba rada potpisuje istom šifrom;

U drugom, odvojenom „pismu“-dokumentu potrebno je napisati šifru, a i njeno razrešenje : ime i prezime autora, adresu stanovanja, broj telefona – fiksnog i mobilnog  i e-mail;

Adresa za slanje radova je andragavrilovic@gmail.com.

Konkurs je otvoren do 25.12.2018. godine.

Žiri u sastavu Gojko Božović, Mirko Demić i Olivera Mijailović odabraće pobednike i sačiniti izbor najuspešnijih radova koji će biti štampani u Zborniku. Rezultati konkursa biće saopšteni javnosti početkom februara 2019. godine.

Dobitnicima će biti svečano uručene nagrade na književnom susretu, na kome će biti promovisan Zbornik „Crte i reze 9“, u Svilajncu sredinom marta 2019. Nagrada „Andra Gavrilović“ dodeljuje se ravnopravno u obe kategorije, a sastoji se od povelje i novčanog iznosa i objavljivanja rada u Zborniku „Crte i reze 9“.

Za informacije i potrebna obaveštenja obratiti se Resavskoj biblioteci 035/321-531 ili e-mail: andragavrilovic@gmail.com.

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.