Konkursi

Konkurs za dizajnere ”Young Balkan Designers 2019: Circular design”

Young Balkan Design je regionalna platforma za talente, osnovana 2011. godine sa ciljem da identifikuje, promoviše i razvija kreativni potencijal balkanskog regiona u oblasti dizajna proizvoda. Inicijativa ima za cilj i objedinjavanje regionalne scenografije, približavanje međunarodnom tržištu, jačanje njenog potencijala kroz dodatno obrazovanje i praksu, a istovremeno doprinosi obnovi multikulturalne saradnje u regionu Balkana.

Tema je ” Cirkularni dizajn ” gde pozivamo mlade dizajnere da se upoznaju sa osnovama cirkularne ekonomije i istraže mogućnosti inovativnog dizajnerskog pristupa koji povećava cirkularnost proizvoda, materijala, usluga i koncepata.

Konkurs je otvoren od 24.decembra 2018.godine do 20.februara 2019.godine.

Nagrada 1:
Učešće na izložbi talenata na Mikser festivalu 2019. (30-40 projekata)
Putujuća izložba na festivalima dizajna u regionu (10-15 projekata)
Nagrada 2:
Početak saradnje sa regionalnim proizvođačima nameštaja i proizvoda (3-5 dizajnera)
Učešće na Milanskom sajmu nameštaja 2020., Salone Satellite (3-5 projekata)
Konkurs je otvoren za sve osobe rođene *1985. godine i mlađe, iz sledećih zemalja: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Rumunija, Slovenija, Srbija i Turska. Pojedinci ili grupe kreatora. Svaki kandidat može podneti više od jednog projekta.
* Starosna granica je zahtev Salone Satellite talent zone Milanskog sajma nameštaja posvećenog dizajnerima ispod 35 godina. Autori koji se prijavljuju na YBD bi trebalo da imaju 35 godina ili manje 2020. godine, kada će izabrani pobednici izlagati na Salone Satellite.

Ceo tekst konkursa možete naći na ovom linku http://mikser.rs/ybd-2/.

Zainteresovani kandidati mogu podneti svoje prijave na ovom linku http://youngbalkandesigners.mikser.rs/ do 20.februara 2019. godine do 23:59.

Pitanja vezana za konkurs mogu se slati na ybd@mikser.rs.

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.