Konkursi

Konkurs za držač za bicikle

mikser-naslovna

Udruženja Ciklo svet Srbija, Ulice za bicikliste i Mikser Festival raspisali su konkurs “Držač za bicikle”, pod sloganom “Savamala za bicikliste”.

Konkurs je namenjen svim građanima koji podržavaju biciklizam i žele da realizuju svoju ideju koja će učiniti ulice Beograda prohodnijim za bicikliste.

Cilj konkursa je izrada držača, odnosno parkinga za bicikle, koji će biti postavljen u Savamali, u bašti ispred Mikser hausa (Karađorđeva 46) i koji će omogućiti efikasno obezbeđivanje ovih dvotočkaša. Ideja je da se na taj način poboljša život sugrađana i posetilaca Beograda i utiče na razvijanje kulture bicikliranja.

Zainteresovani za učešće na konkursu “Držač za bicikle” imaju zadatak da osmisle inovativan i funkcionalan držač (parking) za bicikle, koji će se pritom razlikovati od postojećih rešenja na principu “češlja” koja oštećuju točak bickila. Dizajn bi tako trebalo da se zasniva na ramovima za koje se bicikli vezuju bočno, a ne preko točka, što je svojstveno starim parkiralištima za bicikle, a predloženo rešenje bi trebalo da služi kao parking za nekoliko bicikala istovremeno.

Autor pobedničkog rešenja će od organizatora konkursa osvojiti realizaciju i postavku predloženog držača za bicikle, sa potpisom autora ispred Mikser hausa u Krađorđevoj 46, u Beogradu.

Rok za prijavljivanje je 2. jun 2014. do ponoći.

Prijavljivanje je preko elektronskog formulara na linku: bicikl.mikser.rs, a pored opisa projekta i biografije autora, potrebno je dostaviti i vizuelne priloge rešenja: 3D model, tehnički crtež ili ručne skice.

Tokom Mikser festivala održaće se i radionica na koju će žiri pozvati autore rešenja koja su ušla u uži izbor, a žiri čine: Ivan Puja, predsednik udruženja “Ciklo svet Srbija”,Uglješa Vrcelj, mašinski inženjer, konstruktor bicikala, Smiljana Popov, rekreativni biciklista, novinar – Studio B, Vuk Spasojević, grafički dizajner, član udruženja građana “Ulice za bicikliste” i Maja Lalić, arhitekta, kreativni direktor Mikser hausa, osnivač Mikser festivala.

Po završetku radionica, žiri će doneti odluku o pobedniku i on će biti proglašen 8. juna na svečanoj ceremoniji dodele nagrada Mikser festivala.

Za više informacija zainteresovani mogu pisati na: office@mikser.rs

(SEEcult.org)

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.