Konkursi

Konkurs za Klasik TV nagradu za scenario na DORF-u

Festival dokumentarnog rok filma – DORF u Vinkovcima nastavlja saradnju sa Klasik TV, u okviru koje je raspisan konkurs za najbolji scenario muzičkog dokumentarnog filma, odnosno za nagradu u iznosu od 10.000 kuna.

Cilj je podsticanje i pomoć produkciji dokumentarnih muzičkih filmova.

Autori i scenaristi mogu prijaviti scenarije za kratkometražne ili dugometražne dokumentarne muzičke filmove.

Klasik TV nagrada za 2014. godinu sastoji se od plakete i novčanog iznosa od 10.000 kuna.

Nagrada se dodeljuje na osnovu završne verzije scenarija-sinopsisa za film, te operativnog plana razvoja projekta pristiglog na konkurs. Scenario ne sme biti duži od 10 stranica.

Autori i scenaristi pozvani su da pošalju prijavu u digitalnom obliku nainfo@filmfestivaldorf.com, sa naznakom “Za natječaj KlasikTV”, te sa ispunjenom prijavnicom na adresu Klasik TV: Palmotićeva 80/II, 10000 Zagreb, Hrvatska.

Klasik TV se obavezuje da nagradu isplati u 2 navrata: polovina iznosa dodeljuje se na samom festivalu, a druga polovina po završetku grube montaže filma, a pre postprodukcije i po potpisu koproducentskog ugovora.

O nagradi Klasik TV odlučuje tročlani žiri koji čine predstavnik Klasik TV-a, predstavnik DORF-a i jedna nezavisna stručna osoba (imena članova žirija biće objavljena naknadno).

Po završetku produkcije nagrađenog filma Klasik TV zadržava pravo na prikazivanje filma u vlastitom programu bez naknade. Time ne sprečava bilo kakvu komercijalizaciju filma na drugim distribucijskim kanalima, kao niti mogućnost promocije na filmskim festivalima i drugim manifestacijama. Početak prikazivanja filma na Klasik TV-u biće dogovoren sa autorom i producentom filma, najkasnije u roku od godinu dana od prvog javnog prikazivanja filma.

Konkurs za godišnju Klasik TV nagradu za najbolji scenario muzičkog dokumentarnog filma otvoren je do 21. februara (veljače) 2014.

Proglašenje pobednika biće na zatvaranju DORF-a 8. marta (ožujka) u Vinkovcima.

Sajt DORF-a je http://filmfestivaldorf.com

(SEEcult.org)

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.