Konkursi

Konkurs za književnu nagradu Poziv na putovanje

Izdavačka kuća “Mono i Manjana” i književna grupa “Proza na putu” (P-70) raspisali su konkurs za književnu nagradu “Poziv na putovanje” koja se dodeljuje za rukopis prve i(li) druge prozne knjige (roman, zbirka priča, putopis, dnevnik, hibridni žanr…), u cilju afirmisanja savremene proze u najboljem duhu “Saveta mladom piscu” Danila Kiša.

Konkurs je otvoren do 25. avgusta, a organizovan je u saradnji s književnom grupom “Proza na putu” (P-70).

U žiriju su: Aleksandar Jerkov, Slobodan Vladušić, Vladimir Kecmanović, Dejan Stojiljković, Nikola Malović i Marko Krstić, uz prošlogodišnje pobednikei konkursa.

Dobitnik nagrade biće proglašen 5. oktobra, a nagrađeno delo biće objavljeno za Sajam knjiga u Beogradu 2012. godine.

Rukopise treba poslati u elektronskoj formi (isključivo Microsoft Word, TNR 12), na adresu: nagrada.pozivnaputovanje@gmail.com koja će biti linkovana na sajtovima prozanaputu.com i monoimanjana.rs

Uz rukopis treba dostaviti potpunu bibliografsku belešku i kratak prikaz dela.

Rukopisi za koje se ispostavi da već na prvim stranama ne ispunjavaju pravopisne standarde neće se uzimati u razmatranje.

Prošlogodišnji dobitnici nagrade, u konkurenciji 108 rukopisa, bili su Krsta Popovski za roman „Ej” i Aleksandar Šurbatović za roman „Upokojavanje prosektora Majerhofera”. Oba dela bila su u izboru za NIN-ovu nagradu.

Organizatori konkursa podsetili su kandidate i na Kišove reci u “Savetima mladom piscu”: “Čuvaj se da svoj govor ne zagadiš jezikom ideologija”.

(SEEcult.org)

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.