Konkursi

Konkurs za priču i esej na temu preobražaja

OksimoronLogo

Udruženje Oksimoron u Beogradu, povodom 99 godina od objavljivanja Kafkinog “Preobražaja”, raspisalo je konkurs za priču inspirisanu temom i motivima te pripovetke, kao i za esej na temu preobražaja, koji ima za cilj preispitivanje čitave epohe sa svim njenim turbulencijama na političkom, estetskom, etičkom, društvenom, psihološkom planu.

Da li se ljudska priroda radikalno menja a sa njom i društvo, pa i sama civilizacija? U šta se pretvara ljudsko biće? Da li postajemo kiborzi ili genetski mutanti ili nešto treće? Da li je čovek svestan puta kojim kreće? Kolika je moć manipulacije u svim tim promenama? Da li će čovek pristati na to ili ne? Da li je to rezultat duha vremena ili smišljeno utapanje individue u masu? Da li čovek gubi suptilnost osećanja i moć rasuđivanja? Idemo li ka entropiji? Da li je još uvek moguće sačuvati esencijalnu ljudskost?

Na konkurs je moguće poslati priloge pisane na srpskom ili srodnim jezicima koji se razumeju bez prevoda, obima do 20.000 slovnih znakova.

Udruženje Oksimoron će izdvojiti najuspelije radove i objaviti ih u zborniku, u elektronskom i štampanom izdanju.

Biće organizovani razgovori autora objavljenih priloga i promocije samog zbornika.

Rok za slanje radova je 1. jun 2014. godine.

Rezultati će biti objavljeni najkasnije do 15. jula.

Priloge treba slati isključivo elektronskim putem na imejl: oksimoron2012@gmail.com

Dodatne informacije moguće je dobiti posredstvom adrese oksimoron2012@gmail.com ili telefona 065 201 6822, odnosno preko Fb strane Oksimorona.

(SEEcult.org)

 

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.