Konkursi

Peti natječaj za najbolju kratku priču – Brod kulture

brod kulture

PETI NATJEČAJ ZA NAJBOLJU KRATKU PRIČU , KULTURNO-TURISTIČKE  MANIFESTACIJE

„MASTERCARD BROD KNJIŽARA – BROD KULTURE“  

            Natječaj je otvoren od 15. travnja do 15. svibnja  2014. godine.

 Zagreb, 14. travnja 2014.  – Kulturno-turistička manifestacija MasterCard Brod knjižara – Brod kulture objavljuje početak 5. natječaja za najbolju kratku priču, uz potporu generalnog sponzora kompanije MasterCard. Na natječaj se pozivaju svi zainteresirani da pošalju svoje, do sad neobjavljene, kratke priče. Glavna nagrada autoru/ici pobjedničke priče bit će sudjelovanje na ovogodišnjoj turneji i plovidba „MasterCard Brodom knjižarom – brodom kulture“.

Žiri koji čine Ludwig Bauer, književnik – predsjednik žirija,  dr. sc. Lidija Dujić, književnica i znastvenica,Igor Gerenčer, menadžer u kulturi i organizator manifestacije te Stjepo Martinović, književnik i pobjednik natječaja za kratku priču 2013. godine.

“Ove godine raspisujemo već peti regionalni natječaj za kratku priču koji će, kao i do sada, rezultirati knjigom 20 + 1 najbolja priča za ljeto 2014. Na naš natječaj redovito se javlja tristotinjak autora pa to svojim brojem govori o opravdanosti natječaja, ali i o njegovoj potrebi kao platformi za unapređenje te vrste umjetničkoga izražavanja. S još više opravdanja nego do sada možemo konstatirati da priče koje objavljujemo u zbornicima „20 + 1 najbolja priča za ljeto…“ karakterizira uzlazna kvaliteta. I ovom prilikom zahvaljujemo na sudjelovanju velikog broja nadarenih pojedinaca, posebno velikom broju autorica. To su podjednako nepoznati talenti koliko i afirmirani pisci, a i jednima i drugima naš natječaj predstavlja poticaj za pisanje što boljih tekstova. Značajno je da su mnogi dobri pisci na putu do svoje afirmacije imali podršku upravo i u ostvarenjima koja su objavljivali u okvirima našeg natječaja. Ponosni smo na niz talentiranih autora poput Ksenije Kušec, Nenada Dragaša, Damira Ocvirka, Damira Varge… kojima je sudjelovanje na našem natječaju bila dobrodošla pružena ruka i stepenica na putu prema afirmaciji vlastitim knjigama, a također i prema književnim nagradama. Ponosni smo što su pobjednici našeg natječaja Robert Roklicer, Bogdan Arnautović, Silvija Šesto i Stjepo Martinović svojim pričama na našem natječaju samo potvrdili onaj ugled koji stječu i vlastitim knjigama. I dalje želimo svojim natječajem davati podjednak poticaj piscima i čitateljima. Ponovimo i ovom prilikom: mora nas voditi svijest da bez pisanja i čitanja, bez užitka u čitanju i stvaranju, bez književnosti, najplemenitijeg oblika pisane riječi, civilizacija, ili barem humana civilizacija – nema perspektive“, istaknuo je Ludwig Bauer, uvaženi hrvatski književnik, predsjednik žirija i Programskog savjeta Broda kulture.

Manifestaciju „MasterCard Brod knjižara – brod kulture“, već sedam godina zaredom, bezrezervno podržava kompanija MasterCard koja je prepoznala ovu manifestaciju kao jedinstvenu i neprocjenjivu u svijetu:„MasterCard Brod knjižara – brod kulture“, već sedmu godinu zaredom, podržava kompanija MasterCard koja je prepoznala ovaj projekt kao jedinstven u svijetu.

 „MasterCard Brod knjižara – brod kulture dugoročan je projekt u koji istinski vjerujemo. Cilj nam je obogatiti kulturnu ponudu na našoj obali, ali i educirati domaće i strane turiste te lokalno stanovništvo kroz zabavno-edukativan program. Natječaj za najbolju kratku priču tradicionalna je uvertira u projekt, a proteklih godina pokazao se kao odlična odskočna daska za autore koji su sudjelovali u natječaju. Iskreno se veselim još jednom ljetu uz Brod knjižaru“, izjavila je Ana Bat, Voditeljica marketinga i odnosa s javnošću MasterCard Europe za Hrvatsku i Sloveniju.

Pravila natječaja za kratku priču:

VRIJEME NATJEČAJA

od 15. travnja do 15. svibnja 2014. godine.

Rezultati – krajem lipnja 2014. godine.

PRAVILA NATJEČAJA:

Priča može imati od 4 kartice (7 200 znakova, računajući i razmake između riječi) do 10 kartica (18 000 znakova). Na početku teksta treba stajati:

ime i prezime autora

poštanska adresa

broj telefona/mobitela

i e-mail adresa, a ispod toga naslov priče.

Radovi se šalju isključivo putem e-maila na adresu: brodkulture.prica@gmail.com

Datoteka/file treba imati naslov koji se sastoji od prezimena i imena autora i prve riječi naslova priče pri čemu su riječi međusobno spojene crticom: prezime-ime-naslov (primjer: marković-ivan-priča).

Natječaj je regionalni pa jezik priče može biti hrvatski, ili srpski, ili bošnjački, ili crnogorski. Priča treba biti napisana u Wordu, u fontu Times New Roman – od 14 točki, latinica.

Priča ne smije biti prethodno objavljena.

Svaki autor/ica na natječaj može poslati samo jednu priču.

NAGRADE:

Priča se objavljuje u posebnoj knjizi “20 + 1 najbolja priča za ljeto 2014.” u kojoj će se uz pobjedničku naći još i dvadeset najboljih priča.

Autor/ica najbolje priče bit će nagrađen/a i prvom nagradom koju čini tjedan dana plovidbe Brodom kulture, čime će ujedno dobiti priliku i za dodatnu medijsku promociju.

Autori ostalih dvadeset izabranih/objavljenih priča dobivaju besplatno dva primjerka knjige.

OBJAVLJIVANJE:

Knjiga će biti objavljena prije ovogodišnjeg krstarenja MasterCard Broda kulture te će biti ponuđena na prodaju u jadranskim lukama u kojima Brod pristaje.

Prodajna cijena knjige bit će vrlo popularna kako bi se omogućio što izravniji put do čitatelja, kao i promocija autora priča.

ŽIRI:

Ludwig Bauer, književnik – selektor i predsjednik žirija

dr. sc. Lidija Dujić, književnica i znanstvenica

Igor Gerenčer, voditelj projekta

Stjepo Martinović – pobjednik 4. natječaja

Propozicije natječaja bit će stalno dostupne na Facebook stranici:http://www.facebook.com/BrodKnjizara.BrodKulture

ili

profilu na Facebooku: Brod Knjizara Brod kulture.

 MasterCard Brod knjižara – Brod kulture kao jedinstvena kulturno-turistička manifestaciju u svijetu svih ovih godina plovidbe pokazala se kao izuzetno vrijedna i neprocjenjiva manifestacija koja obogaćuje hrvatsku kulturnu i turističku ponudu u ljetnoj sezoni na Jadranu. Svojim bogatim kulturnim sadržajem promiče kulturu čitanja i pisanja okupljajući na svojim turnejama brojna uvažena imena hrvatske i strane književne scene.

U posljednjih sedam godina na palubi MasterCard Broda knjižare – Brod kulture, gostovalo je više od 300 domaćih i stranih književnika, pjesnika i publicista. Kulturni program, koji uključuje izvođenje besplatnih kazališnih predstava, čitanje stihova i književne radionice, recitale, koncerte, značajno obogaćuje ponudu hrvatskoga kulturnog turizma te boravak na Jadranu mnogima čini nezaboravnim.

Ovogodišnja manifestacija održava se 14 dana od 26. srpnja do 8. kolovoza.

Za više informacija molimo kontaktirati:

Zrinka Krulc

zrinka.krulc@webbdowse.com

098/ 1771 501

Preradovićeva 22

10 000 Zagreb

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.