Konkursi

Nagrada „Teodor Pavlović“ za najbolju knjigu

Banatski kulturni centar i Crkvena opština Dragutinovo iz Novog Miloševa u saradnji sa Maticom srpskom iz Novog Sada, pod pokroviteljstvom Opštine Novi Bečej i Mesne zajednice Novo Miloševo, organizuju kulturnu manifestaciju „Dani Teodora Pavlovića“ koja će se 14. put održati u Novom Miloševu, rodnom mestu Teodora Pavlovića, značajnog kulturnog pregaoca srpskog naroda, od 25. do 28. jula 2013. godine.
Tim povodom organizatori raspisuju konkurs za Nagradu „Teodor Pavlović“:

1. Nagrada „Teodor Pavlović“ za životno delo
Nagrada „Teodor Pavlović“ za životno delo je svojevrsno društveno priznanje koje se na predlog institucija, udruženja građana i grupa dodeljuje istaknutom pojedincu za vrhunske rezultate postignute u određenoj oblasti. Ova nagrada se daje za sledeće oblasti: nauka, umetnost, sport, privreda, poljoprivreda, javni (politički) rad.

2. Nagrada „Teodor Pavlović“ za najbolju knjigu
Nagrada „Teodor Pavlović“ za najbolju knjigu dodeljuje se za knjigu iz oblasti književnog, publicističkog, kulturno-istorijskog, naučnog i prevodilačkog rada objavljenu na srpskom jeziku u 2012. i 2013. godini.

Knjige i predloge u po 4 primerka poslati do 20. jula 2013. godine na adresu: Banatski kulturni centar, JNA 35, 23273 Novo Miloševo

Za sve informacije obratiti se na telefon 023/781-552 ili mejl adresu banatskikulturnicentar@gmail.com

Žiri u sastavu: dr Mirjana Brković, dr Srđan Šljukić i Radovan Vlahović, književnik, uručiće nagrade na svečanom otvaranju manifestacije 25. jula 2013. godine u hramu svetog Arhangela Gavrila u Novom Miloševu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.