Konkursi

Nagrada za rad iz ekonomske istorije Balkana

Konkurs za godišnju nagradu za najbolji naučno-istraživački rad iz oblasti ekonomske istorije Balkana, koju su osnovali Centar za liberalno-demokratske studije i Izdavačka kuća Arhipelag, traje do 1. februara.

Nagrada se odnosi na diplomske, master i magistarske radove ili doktorske disertacije koji su odbranjeni u toku poslednjih pet godina ili su u procesu odbrane na teritoriji Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i na neobjavljene monografije autora iz tih zemalja.

Biće prihvaćeni samo radovi koji se bave temama sa teritorije bar jedne od navedenih zemalja, počev od antičkog doba zaključno sa krajem XX veka.

Kandidati moraju imati manje od 40 godina u trenutku podnošenja rada.

Radovi u PDF ili Word formatu treba da budu poslati na e-mail adresu:price@arhipelag.rs najkasnije do 1. februara.

Najbolji rad će izabrati žiri u sastavu: Mihail Arandarenko (profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu), Gojko Božović (glavni urednik Izdavačke kuće Arhipelag), Boško Mijatović (predsednik Centra za liberalno-demokratske studije u Beogradu) i Branko Milanović (ekonomista u Istraživačkom odeljenju Svetske banke u Vašingtonu).

Najbolji rad će, uz eventualna skraćenja dogovorena sa autorom, biti objavljen u ediciji “Summa” izdavačke kuće Arhipelag, a njegov autor će dobiti nagradu od 2.000 evra.

Odluka o najboljem radu biće doneta u aprilu, a izdavanje knjige i svečanost uručivanja nagrade očekuju se u junu 2014. godine.

(SEEcult.org)

 

 

 

 

 

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.