Konkursi

Poziv na 20. Beogradsku mini art scenu

 

 

 

ULUPUDS organizuje od 17. do 31. decembra u Galeriji Singidunum 20. izložbu Beogradska mini art scena, na kojoj mogu da učestvuju umetnici iz svih područja vizuelnih umetnosti uključujući primenjenu umetnost i dizajn, izuzev video radova.

Pravo učešća imaju članovi profesionalnih udruženja, studenti i đaci umetničkih škola i fakulteta, punoletni i sa otvorenim dinarskim računom u banci, na svoje ime i prezime. Kandidati iz te kategorije podnose isprave na uvid kustosima izložbe.

Predaju se do tri rada. Za dvodimenzionalne eksponate maksimalna dozvoljena veličina je 10 x 10cm sa paspartuom i ramom, odnosno opremom 20 x 20 cm. Trodimenzionalni radovi imaju maksimalne dimenzije 10 x 10 x 10cm, bez postamenta.

Radovi koji prelaze zadate dimenzije, prema međunarodnim standardima neće se žirirati.

U obzir dolaze dela nastala u svim savremenim tehnikama i materijalima, kao i njihove kombinacije.

Žiri za nagradu radi u istom sastavu, kao i selekcioni: Odbor galerije, autor izložbe Mirjana Bajić, istoričarka umetnosti i Zorica Đermanov, kustoskinja Galerije Singidunum, istoričarka umetnosti.

Nagrada se dodeljuje na otvaranju izložbe i sastoji se od novčanog iznosa neto vrednosti eksponata i poklona prvonagrađenog rada sa 19. Beogradske mini art scene.

Budući da je izložba od 2007. i tematska, odnosno u svom sastavu 2013. godine ima temu “BIĆE (A) GRADA”, Galerija će dodeliti posebnu nagradu i za taj segment izložbe.

Uz popunjenu prijavu i radove, treba doneti na CD-u fotografiju rada (za katalog) u digitalnoj formi 300 dpi jpg,

Eksponati se predaju opremljeni, pravilno numerisani (grafika, dizajnerska serija ), OBAVEZNO POTPISANI i datovani, na samom radu i njegovoj poleđini, a uslov je da su nastali između decembra 2012. i novembra 2013.

Autori se mole da ne predaju radove sa Bijenala Minijature u Gornjem Milanovcu, jer će biti automatski odbijeni.

Izložba je prodajnog karaktera i maksimalni NETO IZNOS je po eksponatu 5.000,00 dinara.

Isplata prodatih radova vršiće se u skladu sa važećim propisima.

Participacija za učešće na izložbi je 1.000,00 dinara .

Prijem radova je u galeriji Singidunum 6. i 7. novembra 2013. godine od 10 do 18 časova sa čitko popunjenim prijavnim listom, koju je moguće naći u galeriji SINGIDUNUM, na sajtu ULUPUDS-a i u PRILOGU.

Obavezno preuzimanje radova po završetku izložbe obaviće se od 4. do 10. januara 2014. godine, u okviru radnog vremena Galerije i u prisustvu kustosa.

Autori se mole da se pridržavaju datih rokova, jer u protivnom Galerija Singidunum ne snosi odgovornost za radove.

Organizator izložbe je ULUPUDS (Terazije 26, Beograd), odnosno Galerija Singidunum.

(SEEcult.org)

Attachment Size
PRIJEMNA-LISTA-20-Beogradska-miniart-scena.doc 31 KB

Ostavite komentar: