Konkursi

Konkurs za nagradu Dositej Obradović za životno delo

Zadužbina “Dositej Obradović” u Beogradu ustanovila je novu nagradu koja nosi ime velikog srpskog prosvetitelja, a biće dodeljivana za životno delo.

Pravo učešća na konkursu za nagradu “Dositej Obradović” za životno delo, koja je ustanovljena odlukom Upravnog odbora Zadužbine “Dositej Obradović”, imaju državljani Srbije, kao i drugih država, čije stvaralaštvo predstavlja najviši doprinos srpskoj kulturi i njenoj afirmaciji u svetu.

Konkurs je otvoren do 21. novembra, do kada treba dostaviti prijave – na novu adresu Zadužbine “Dositej Obradović”: Zmaj Jovina 4/2, 11000 Beograd, ili elektronskom poštom na info@dositejeva-zaduzbina.rs

Nova nagrada osnovana je u cilju podsticanja naučnog i kulturnog stvaralaštva, kao i unapređenja srpske duhovne veze sa drugim narodima i kulturama.

Nagrada se dodeljuje za životno delo za sve discipline nauke, prosvete, kulture i književnosti, kojima pripada, ili ih je utemeljio veliki pisac i prosvetitelj Dositej Obradović – filozofiju, etiku, estetiku, istoriju i teoriju književnosti, komparatistiku, sve književne rodove, lingvistiku, različite grane pedagoško-psihološke teorije i prakse, prevodilaštvo i sve vidove kulturnog posredništva i komunikacije.

Sajt Zadužbine “Dositej Obradović” je www.dositejeva-zaduzbina.rs

 

 

 

 

 

Ostavite komentar: