Konkursi

Poziv na Evropski Fejsbuk pesnički festival

Evropski Fejsbuk pesnički festival biće održan 2. i 3. marta u hali Master Novosadskog sajma, u okviru 19. međunarodnog Salona knjiga, u organizaciji Banatskog kulturnog centra (BKC) i Novosadskog sajma.

Organizatori žele da tim festivalom pokažu da je poezija univerzalna tvorevina ljudskog duha koja ne priznaje granice i barijere između pesnika, nacija, država i jezika.

Cilj Evropskog Fejsbuk pesničkog festivala je da se pesnici koji sarađuju na Fejsbuku (objavljuju svoje pesme, čitaju i komentarišu jedni drugima poeziju) sretnu, lično upoznaju, čuju jedni druge dok govore stihove i pretvore svoju virtuelnu komunikaciju, u oblasti književnosti, u stvarnu.

Pesnici koji ne budu u mogućnosti da prisustvuju, moći će da učestvuju virtuelnim putem preko Fejsbuka postavljanjem svoje pesme na zidu stranice Festivala koja glasi: Evropski Fejsbuk pesnički festival.

Za učešće je potrebno poslati jednu neobjavljenu pesmu na maternjem jeziku i lične podatke (ime, prezime, adresa, telefon) do 14. februara 2013. godine na i-mejl fejsbukfestival@gmail.com (pesnici bi u prijavi trebalo da navedu da li će prisustvovati Festivalu ili će učestvovati preko Fejsbuka).

Raspored učešća pesnika za 2. i 3. mart, kao i tačan program Festivala, biće blagovremeno objavljen.

Pesme poslate prilikom prijavljivanja biće objavljene u zajedničkom zborniku radova pesama učesnika festivala u izdanju BKC-a kao elektronsko izdanje na CD-u.

Žiri BKC-a koji će pratiti rad Festivala, pesnika sa najboljom pesmom nagradiće objavljivanjem nove pesničke knjige (do četiri autorska tabaka) u izdanju BKC-a.

Pravo učešća na Festivalu imaju svi koji pišu poeziju bez ograničenja – starosnog, polnog, verskog, nacionalnog, profesionalnog…

Evropski Fejsbuk pesnički festival biće emitovan uživo putem veb kamere na internet adresi www.bkc.devbin.org i na taj način biti dostupan za gledanje kako pesnicima koji ne prisustvuju lično, tako i publici celog sveta.

Za učešće na trećem Evropskom Fejsbuk pesničkom festivalu 2012. godine prijavilo se 350 pesnika iz 20 zemalja i oko 100 gradova, a od toga je oko 150 pesnika lično učestvovalo na Festivalu, a ostali su učestvovali putem Fejsbuka.

Dodatne informacije moguće je dobiti na broj telefona +381 (0) 23/781-552 ili posredstvom i-mejla: fejsbukfestival@gmail.com

(SEEcult.org)

 

 

 

 

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.