Konkursi

Regionalni nagradni konkurs: Spasimo putopis 2023.


Petu godinu zaredom, Klub putnika raspisuje regionalni nagradni konkurs/natječaj „Spasimo putopis“. Kao i dosad, tražimo originalne, inovativne i iskrene priče koje nisu klasične reportaže sa putovanja. Nemojte opisivati znamenitosti; pišite o sebi i drugima, o susretima i kontaktima, o vašim i tuđim svetovima, o razgovorima i dodirima među ljudima. Kao inspiraciju možete pročitati najbolje priče iz 2022, 2021, 2020. i 2019, od kojih su neke ušle u našu putopisnu zbirku Divlji gradovi. Ovaj put su propozicije malo drugačije nego prethodnih godina. Glavne promene: jedna priča po osobi; max. pet hiljada reči; samo prva nagrada je novčana. Pre slanja, molimo da pažljivo pročitate propozicije konkursa.

TEHNIKALIJE
1) Svaki autor ima pravo da pošalje jednu priču. Maksimalna dužina je 5.000 reči. Putopisi moraju biti na nekoj varijanti sr-hr-bh-cg jezika.
2) Prednost imaju radovi nastali radi ovog konkursa. Molimo vas da naznačite da li je putopis ranije objavljivan.
3) Nemojte slati fotografije.
4) Nemojte slati tekstove koji se očigledno ne uklapaju u propozicije (neobjavljene romane itd).
5) Žiri zadržava pravo da ne proglasi pobednika, ili da proglasi samo prvo, samo drugo ili samo treće mesto.
6) Rezultati će biti objavljeni na prvi dan proleća, 20.03.2023, na sajtu Kluba putnika, kao i u našem mesečnom biltenu 01.04.2023.
7) Priče šaljite na adresu klubputnika.kontakt@gmail.com, u poruci naslovljenoj “Konkurs 2023” (molimo da se potrudite da naslov bude upravo takav: Konkurs 2023, latinicom, bez navodnika, u protivnom vaša poruka neće završiti tamo gde treba).
8) Po slanju priče, ako je sve u redu, dobićete automatsku poruku da je primljena.
9) Za dodatna pitanja, tu je odgovarajuća forumska tema.
10) Rok za slanje radova je 15.02.2023.
Sve priče koje uđu u uži izbor dobiće komentare od članova žirija. Znamo koliko je takva povratna informacija dragocena, i koliko je teško dobiti je. Nadamo se da ćemo vam time pomoći da unapredite svoje pisanje.

NAGRADE
Prva nagrada iznosi 200 evra. Druga nagrada i treća nagrada su počasne, bez novčane vrednosti.
Priče koje uđu u užu selekciju biće objavljene na sajtu Kluba putnika, uz prethodnu dozvolu autora. Postoji mogućnost da neke od njih budu uključene u neku od budućih štampanih antologija, u dogovoru sa autorima.
Klub putnika je neprofitan i 100% volonterski; novac za nagrade potiče od donacija naših čitalaca koji nas podržavaju na platformi Patreon, i kojima smo duboko zahvalni. Ovom vas prilikom pozivamo da im se pridružite i tako i vi podržite postojanje ovog konkursa.

https://www.klubputnika.org/zbirka/zbivanja/4366-spasimo-putopis-2023

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.