Konkursi

‘’Sea of Words’’ – konkurs za najbolju kratku priču Euro-Mediteranskog regiona

Fondacija Ana Lind
Evropski institut za Mediteran
i
Ministarstvo kulture Crne Gore

o b j a v lj u j u

Literarni konkurs za najbolju kratku priču Euro-Mediteranskog regiona

Podgorica – Međunarodna fondacija Ana Lind sa sjedištem u Aleksandriji, u saradnji sa Evropskim institutom za Mediteran iz Barselone i Ministarstvom kulture Crne Gore, objavljuje poziv za učešće na međunarodnom literarnom konkursu pod nazivom Sea of Words, namijenjenom mladim piscima od 18 do 30 godina, iz 43 države Evrope i Mediterana.

Konkurs se odnosi na do sada neobjavljivane originalne kratke priče do 2500 riječi.

Ovogodišnja tema međunarodnog konkursa je Budućnost mladih i dijalog među generacijama, a taj tematski fokus postavljen je u odnosu na Evropsku godinu solidarnosti među generacijama. Cilj konkursa je razvoj kratkih priča u Euro – Mediteranskom regionu, kroz promociju proze koja tretira pitanja međukulturnog i međugeneracijskog dijaloga i raznolikih vizija budućnosti nastalih u okviru senzibiliteta i kultura mlade populacije.

Fondacija Ana Lind i Evropski institut za Mediteran formiraće internacionalni stručni žiri koji će od prijavljenih priča odabrati 20, koje će biti objavljene u knjizi „Sea of Words“. Odabrani autori biće pozvani na ceremoniju proglašenja najboljih kratkih priča, 5. i 6. novembra 2012. god. i za njih će biti obezbijeđen boravak sa kulturnim programom u Barseloni i Geroni.

Propozicije učešća na konkursu podrazumijevaju dostavljanje:

§ Originalne, do sada neobjavljivane kratke priče do 2500 riječi na crnogorskom jeziku ili na nekom od jezika u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.

§ Osnovne podatke o autoru (ime i prezime autora, datum i mjesto rođenja, nacionalnost, poštanska i e-mail adresa).

Kratku priču i naznačene podatke o autoru potrebno je dostaviti na e-mail adresu boris.abramovic@mku.gov.me do 22. juna 2012. godine. Ministarstvo kulture će pristigle priče prevesti na engleski jezik i proslijediti internacionalnom žiriju.

Dodatne informacije o ovom međunarodnom konkursu moguće je dobiti na veb stranici Evropskog instituta za Mediteran http://www.iemed.org/seaofwords , putem e-maila boris.abramovic@mku.gov.me i na telefon 041/232-583.

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.