Konkursi

Slobodna zona poziva volontere

Slobodna-zona-MEDIUM

Mladi koji imaju više od 18 godina, govore engleski i obožavaju filmove, a žele da steknu iskustvo i upoznaju ljude iz sveta filma i kulture, imaju priliku i ove godine da postanu kao volonteri deo Slobodne zone – festivala angažovanog igranog i dokumentarnog filma na kojem će se susresti sa aktuelnim društveno-političkim temama i novim pogledima i tumačenjima istih.

Volonteri Slobodne zone, čije će jubilarno, deseto izdanje biti održano od 7. do 12. novembra, upoznaće se sa procesom pripreme i realizacije festivala i steći veliki broj novih prijatelja i potencijalnih saradnika.

U zavisnosti od interesovanja, senzibiliteta i iskustva, moguće je uključiti se u neki od sledećih segmenata realizacije:
– u organizovanje i postavljanje festivala (organizacija nabavke filmova, dolaska gostiju, pripreme za preš konferenciju i otvaranje festivala…)
– u promociju festivala u okviru promo tima (komunikacija sa predstavnicima medija, pisanje medijskih izveštaja, pravljenje foto i video dokumetacije, administracija web stranice i socijalnih mreža, dizajniranje, prodaja i deljenje promo materijala)
– u okviru službe za goste festivala (druženje sa gostima festivala – rediteljima, producentima, glumcima, gostima i učesnicima Noćnih razgovora …)
– na info pultu (komunikacija sa publikom i gostima festivala u prostorima filmskih projekcija).

Za uzvrat, Slobodna zona nudi volonterima:
– dragoceno iskustvo, divno druženje i nove prijatelje
– mogućnost da, kao član tima, besplatno uživaju u programima festivala
– sertifikat o volontiranju (koji dodeljujemo na koji dodeljujemo na slavlju posebno organizovanom u čast volontera).

Festival će se ove godine održati od 7. do 12. novembra u Sava centru, Kulturnom centru Beograda, Domu omladine i Kinoteci, ali će neki od poslova na kojima će biti potrebna pomoć volontera početi i ranije, još tokom oktobra.

Potencijalnim volonterima se savetuje da dobro isplaniraju vreme, pripreme kratku biografiju, motivaciono pismo i kontakt podatke, koje bi trebalo da pošalju na adresu:volontiranje@freezonebelgrade.org (naslov: Volontiranje na SZ).

Konkurs je otvoren do 5. oktobra, a kandidati koji budu prošli u drugi krug, biće pozvani na intervjue 10. i 11. oktobra.

Odgovore na sva dodatna pitanja moguće je dobiti preko broja telefona Kulturnog centra Rex (tražiti Anu): 011/3284 534, ili pisati na adresu volontiranje@freezonebelgrade.org.

(SEEcult.org)

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.