Konkursi

Festival „Poezija grada“

poezija-grada

Raspisujemo konkurs za nastup na festivalu POEZIJA GRADA. Pozivamo pesnike i pesnikinje da se prijave preko mejla: kontakt@poezin.net

Festival POEZIJA GRADA je tematski određen savremenom poezijom koja nastaje i izvodi se u velikim gradovima. Festival je takmičarskog karaktera i okupiće autore i autorke iz Beograda kao i iz drugih većih gradova u Srbiji, koji pišu i izvode poeziju.

U Beogradu koji je oduvek važio za pesnički jaku sredinu, poslednjih godina pojavila se potreba za savremenijim vidovima pesničkog izraza. Poezija je danas promenila svoje obličje, postala je kao i drugi aspekti kulture, dinamičnija i svedenija, postala je izvođačka. Iz te potrebe je nastalo Udruženje građana „Poezin“ koje organizuje festivale i poetske događaje, sa ciljem da što više mladih ljudi uputi u savremene poetske tokove i stvori novu pesničku scenu u Srbiji.

Na Festivalu će nastupiti dvadeset učesnika i učesnica programa koji će interpretirati svoju poeziju i takmičiti se za prvo mesto i nagradu. U okviru Festivala zastupljeni su poetski performansi, slam poezija, i hip-hop muzički nastupi.

Festival POEZIJA GRADA je podržan od strane Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Klub Peron Savamala, Beograd, Braće Krsmanović 12
Nedelja, 30. novembar od 20h.
Ulaz za posetioce je besplatan.

Festival „Poezija grada“

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.