Konkursi

Konkurs za filmove do 3 minuta na temu Najkraći dan

najkraci-dan-filmski-konkurs

Filmkultura poziva sve zaljubljenike u film da snime film do 3 minuta na temu ”Najkraći dan” i prijave ga na konkurs. Tema filma se odnosi na najkraći dan u godini.

Uslovi prijave su da film bude autorski rad i da ne bude duži od 3 minuta.

Prihvataju se filmovi snimani različitim uređajima i različitih žanrova.

Najbolji filmovi biće prikazani 21. decembra 2014. u Domu omladine Beograda u okviru manifestacije ”Najkraći dan”, a pobednika, koga će odabrati publika, očekuje nagrada.

Rok za prijave je 3. decembar.

“Najkraći dan” je jednodnevna manifestacija posvećena kratkometražnom filmu koju organizuje Filmkultura u saradnji sa ustanovama kulture – partnerima, a uz podršku Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Održava se 21. decembra, na najkraći dan u godini, koji je zbog svoje simbolike proglašen za Svetski dan kratkometražnog filma, te se kao takav obeležava širom Evrope i sveta u cilju afirmacije ove filmske forme. Ova inicijativa već godinama živi u čitavom svetu, a 2012. godine je prvi put uspešno realizovana i u Srbiji.

Ovogodišnji ”Najkraći dan” će biti održan u 11 gradova širom Srbije (Beograd, Šabac, Arilje, Gornji Milanovac, Novi Sad, Vrnjačka Banja, Leskovac, Niš, Negotin, Smederevo, Pančevo).

Uputstvo za slanje filma:
Link i šifru za link sa prijavljenim filmom slati na adresu konkurs@filmkultura.org

Potrebno je da se film prethodno postavi na Youtube ili Vimeo sa opcijom “private”.

Više o manifestaciji “Najkraći dan” moguće je naći na sajtu najkracidan.com

(SEEcult.org)

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.