Konkursi

Književni konkurs Ulaznica 2016

ulaznica-jpg_660x330

Časopis Ulaznica i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina raspisali su konkurs za neobjavljene priče, pesme i eseje „Ulaznica 2016“. Rok za predaju radova je 15. septembar.

Pravo učešća na konkursu imaju svi autori i autori koji pišu na bhsc jeziku.

Jedan autor može poslati najviše do 5 pesama, 3 priče i 3 eseja, s tim da je moguće konkurisati u sve tri kategorije. Dužina pojedinačne priče ili eseja ne može da prelazi 15.000 slovnih mesta, uključujući i razmake.

Tekst se smatra objavljenim ukoliko se nalazi u knjizi, časopisu i/ili na internetu pre objavljivanja saopštenja žirija Književnog konkursa Ulaznica 2016.

Rukopisi se šalju u tri primerka i ne vraćaju se. Otkucani ili odštampani radovi potpisuju se šifrom, a rešenje šifre sa ličnim podacima, adresom, brojem telefona i mejl adresom autora potrebno je poslati u posebnoj koverti koji se prilaže uz radove.

Radovi se ne mogu slati putem mejla već isključivo poštom, na adresu: Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“, Trg slobode 2, 23000 Zrenjanin, Srbija, sa naznakom „Za Konkurs Ulaznica 2016“.

Odluku o nagradama koje se sastoje od novčanog iznosa, diplome i objavljivanja u posebnom broju Ulaznice doneće žiri koji će imenovati redakcija časopisa.

Proglašenje dobitnika i uručenje nagrada obaviće se na završnoj svečanosti u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“, u Zrenjaninu, u petak, 16. decembra u 19 časova. Tom prilikom biće promovisan broj Ulaznice u kojem će biti objavljeni nagrađeni i pohvaljeni radovi.

Dodatne informacije o konkursu mogu se dobiti putem mejla zrulaznica@gmail.com ili telefonom na broj +381 23 566210

Književni konkurs Ulaznica 2016

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.