Konkursi

Konkurs za izradu plakata za 4. Merlinka festival

Međunarodni festival queer filma “Merlinka” biće održan četvrti put polovinom decembra u Domu omladine Beograda, a tim povodom raspisan je konkurs za izradu festivalskog plakata koji treba da pošalje poruku o toleranciji, prihvatanju i LGBT egzistenciji kroz prizmu filmske umetnosti.

Tema četvrtog festivala Merlinka, koji će biti održan od 13. do 17. decembra, je “Transformacija”, odnosno transrodnost i transseksualnost.

Prilikom izrade plakata, dizajneri mogu da se koriste bilo kojim grafičkim elementima, uključe bilo koji element koji može doprineti njihovom radu, kao i reference na prepoznatljive filmske scene stavljene u queer kontekst.

Treba imati u vidu da su prošle godine plakati koji sadrže fotografiju postigli bolje rezultate na konkursu.

Takođe, prema preporuci organizatora, treba izbegavai da na plakatu bude Marilyn Monroe, koja je na festivalskom logotipu.

Ciljna grupa plakata su mladi ljudi i LGBT zajednica.

Za najbolje radove na konkursu obezbeđene su novčane nagrade: prvo mesto – 20.000 dinara, drugo mesto – 10.000 din i treće mesto – dve propusnice za sve filmske projekcije, uz muzičke diskove.

Najbolji rad će biti oficijelni plakat četvrtog Merlinka festivala i naslovna strana festivalskog kataloga.

Najbolji radovi biće izloženi u Domu omladine Beograda.

Svi mogu da učestvuju na konkursu, a treba poslati najviše dva rada.

Pobednički radovi ostaju vlasništvo Merlinka festivala i mogu biti upotrebljeni u bilo kojem obliku.

Prijave za plakat trebaju da sadrže:
1. PDF dokument (B3, uspravno, 300 dpi, CMYK) i JPG dokument (B3, uspravno, 300 dpi, RGB)
2. Naziv datoteke u formi – prezime_ime_brpredloga.pdf/.jpg

Radove treba slati na e-mail adresu merlinkaplakat@gmail.com

Konkurs je otvoren do 28. oktobra 2012.

Radove od prošle godine moguće je videti OVDE

Prema pravilima festivala Merlinka, sve upotrebljene slike (fotografije i ostali grafički materijal) moraju biti autorsko delo učesnika, ili učesnici moraju imati prava na njihovu upotrebu.

Takođe, sve prijave moraju biti originalne i moraju biti delo i vlasništvo učesnika. Ne smeju biti prethodno objavljivane, ili na drugi način javno distribuirane i ne smeju kršiti prava trećih lica.

Organizatori ne prihvataju odgovornost za dizajn učesnika, niti za kršenje autorskih prava i neće biti uključeni u sporove oko autorskih prava.

Učestvovanjem na konkursu učesnik pristaje prepustiti ili ustupiti sva komercijalna i nekomercijalna prava i vlasničke interese za umetničko delo na slobodnu upotrebu, na bilo koji način, trajno, Merlinka festivalu.

Merlinka festival priznaće zasluge umetniku, gde god je prikladno i moguće u kontekstu upotrebe.

Merlinka festival zadržava pravo: predloga promene/dorade originalnog dizajna i dodatka logotipa jedne ili više povezanih organizacija.

Prema navodima organizatora, iako će biti uložen svaki napor da se to ograniči, navedena pravila i uslovi podložni su promeni bez prethodne najave.

“Biće učinjen svaki napor da takve promene budu istaknute na sajtu www.merlinka.com”, naveli su organizatori, pozivajući zainteresovane da redovno posećuju festivalski sajt.

(SEEcult.org)

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.