Konkursi

Poziv na audiciju za Izopačene

Hartefakt i Bitef teatar objavili su poziv za audiciju za profesionalne muške glumce starosti do 40 godina, za uloge u pozorišnoj produkciji na osnovu komada “Izopačeni” (Bent) Martina Šermana. Premijera tog komada biće održana u drugoj polovini 2012. godine, u koprodukciji Hartefakta i Bitef teatra iz Beograda.

Pozvani su svi zainteresovani glumci da najkasnije do 24. maja pošalju prijavu sa fotografijom i radnom biografijom (CV) na e-mail adresu: bent@heartefact.org

Kandidati koji ispunjavaju kriterijume produkcije biće pozvani da učestvuju u procesu selekcije glumaca za podelu koji će održati u prvoj polovini juna 2012.

Preporučeno je zainteresovanima da pročitaju komad “Izopačeni” pre nego što se prijave.

Sinopsis drame:

Maks je promiskuitetni homeseksualac koji živi u Berlinu tridesetih godina prošlog veka. Jedne večeri, uprkos protivljenju njegovog partnera Rudija, dovodi kući zgodnog mladića. Nažalost, ispostavlja se da te večeri Hitler odlučuje da se obračuna sa političkim neprijateljima među kojima su i pripdnici gej populacije. Maksov ujak Fredi, takođe homoseksualac, organizuje papire za Maksa, ali ovaj odbija da napusti svog naivnog ljubavnika. Maks i Rudi bivaju uhapšeni i odvedeni u Dahau.

U vozu, Rudi se obraća Maksu dok ga odvode da ga biju. Rudija vraćaju nazad i prebijaju do smrti, dok Maks poriče da ga poznaje, pristavši na seksualni odnos sa lešom ubijene tinejdžerke kako bi “dokazao” da nije homoseksualac. Maks laže čuvare, govori im da je Jevrejin a ne homoseskualac, jer veruje da ima veće šanse da preživi u logoru ako na ruci ne nosi ružičasti trougao predviđen za pripadnike gej populacije. U logoru, Maks se sprijateljuje sa Horstom, koji mu otkriva dostojanstvo koje leži u tome da prihvataš ono što si. Dvojica se zaljubljuju i postaju ljubavnici, održavajući platonski odnos u logoru. Kada Hotsta ubiju logorski čuvari, Maks oblači Horstovu jaknu sa ružičastim trouglom i izvršava samoubistvo zaletevši se u električnu ogradu.

(SEEcult.org)

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.