Priče o Silviji – Silvija kaže: dobro, i ovdje postoji korupcija

| June 2, 2012 | 0 Comments

© Srđa Dragović

Silvija kaže: dobro, i ovdje postoji korupcija

Silvija kaže:
– Dobro, i ovdje postoji korupcija, nepotizam i sve ostalo, ali bar neko ode u zatvor. Tamo kod nas niko nikada. I ako policija otkrije nešto sudski procesi se odugovlače i šta – ništa. Milioneri preko noći.

Uh, kako je strašno što mogu da joj odgovorim i da, u pravu si, i ne, nisi u pravu nije to baš tako postoji ovo, i ono, i tamo i sve, ali pošto mogu i jedno i drugo, ja, kao i uvijek, odlučim se da ne govorim. Da ćutim.
Gledao sam na TV-u kako hapse ljude. Kamere se postave ispred zgrade. Ljude izvode sa lisicama na rukama.

Sledeća priča: Priče o Silviji – Kako možeš ništa da ne radiš 

Tags: , , , ,

Category: Art

Slobodan Šabeljić

About the Author ()

Slobodan Šabeljić rođen je u Nikšiću. U vrijeme istorije, žestokih tuča i demonstracija u Beogradu završio Filološki fakultet, te godine nijesu pojeli skakavci. Nikada nije pisao za djecu i odrasle. Piše za one koji čitaju. Knjigu pripovijedne proze „Heroji“ objavio je 2009. godine. Knjiga „Priče o Silviji“ objavljena 2010. godine bila je predložena za regionalnu nagradu Meša Selimović. Knjigu priča "52 kratke priče o evropskom fudbalu" objavio je 2012. godine. Roman pod nazivom "Ovo nije roman" objavljen je 2013. godine. Izdavačka kuća Rende iz Beograda 2014. godine je objavila novo izdanje knjige "Priče o Silviji". Knjigu "Barselona jedna priča" objavio je 2015. godine a zbirku priča "Berač pamuka" 2016. godine. U međuvremenu, piše i diše. Punim plućima.

Leave a Reply

Art

Priče o Silviji – Silvija kaže: dobro, i ovdje postoji korupcija

by Slobodan Šabeljić time to read: 1 min
0