Priče o Silviji – Silvija mi je rekla: stvari koje želiš da uradiš, odmah uradi

| April 6, 2012 | 0 Comments

© Srđa Dragović

Silvija mi je rekla: stvari koje želiš da uradiš, odmah uradi

Silvija mi je rekla:
– Stvari koje želiš da uradiš, odmah uradi. Nema šta da čekaš. Nema potrebe. I to moraš da znaš. Bez obzira koliko nešto voliš ili ne voliš
da radiš – jednostavno, uradi.
– Zašto bih radio nešto što ne volim da radim?
– Uvijek izvrćeš moje riječi.
– Ne želim to. Želim da gledam neke emisije o brodovima koji tonu, gradnji mostova, krokodilima. To želim. I zbog toga ne moram da se mučim, ni mrvicu. Ja ne znam kako je moguće da brod težak 8000 tona može da plovi. Znaš li ti?
– Ne – rekla je Silvija.
– Želiš li da saznaš?
– Ne znam.
– I takav brod, takva sila se prevrne i šta, voda hladna, ulazi u hodnike, i šta. Čekaš da umreš, trideset minuta u hladnoj vodi znači onesvješćivanje. I, naravno, smrt.
Silvija je ustala i otišla u kupatilo.

Sledeća priča: Priče o Silviji – Ponekad smo se smijali i kikotali bez nekog posebnog razloga

Tags: , ,

Category: Art

Slobodan Šabeljić

About the Author ()

Slobodan Šabeljić rođen je u Nikšiću. U vrijeme istorije, žestokih tuča i demonstracija u Beogradu završio Filološki fakultet, te godine nijesu pojeli skakavci. Nikada nije pisao za djecu i odrasle. Piše za one koji čitaju. Knjigu pripovijedne proze „Heroji“ objavio je 2009. godine. Knjiga „Priče o Silviji“ objavljena 2010. godine bila je predložena za regionalnu nagradu Meša Selimović. Knjigu priča "52 kratke priče o evropskom fudbalu" objavio je 2012. godine. Roman pod nazivom "Ovo nije roman" objavljen je 2013. godine. Izdavačka kuća Rende iz Beograda 2014. godine je objavila novo izdanje knjige "Priče o Silviji". Knjigu "Barselona jedna priča" objavio je 2015. godine a zbirku priča "Berač pamuka" 2016. godine. U međuvremenu, piše i diše. Punim plućima.

Leave a Reply

Art

Priče o Silviji – Silvija mi je rekla: stvari koje želiš da uradiš, odmah uradi

by Slobodan Šabeljić time to read: 1 min
0